Klima og ressourcer SKRIV UD

Er elektriske fly fremtiden?

af: Soffi Hildebrand, 25-06-2019
Foto: Colourbox

Israelske Eviation har fået deres første store ordre på et nyt 9-personers elfly, der kan flyve op til 1000 kilometer med en hastighed på 440 km i timen. Elflyet hedder Alice og har fået stor opmærksomhed verden over.

Det skriver Dansk Energi.

Cape Air, som udbyder kortere flyvninger i USA, har netop bestilt et tocifret antal af dette fly.  

Alice bliver drevet af tre propeller, der vender bagud. Én sidder på hallen, og to på vingerne. Yderligere er undersiden flad, for således at skabe en bedre opdrift.

- Flyet ser ud som det gør, ikke fordi vi gerne ville bygge et ’cool’ fly, men fordi det er elektrisk og er bygget op omkring propelsystemet. El-teknologien betyder, at vi har letvægtsmotorer, og det giver os mulighed for at ’åbne designrummet op’, siger adm. direktør i Eviation Omer Bar-Yohay til BBC.

Alice er til dags dato stadig en prototype og forventes færdigbygget om tre år.

Flere gevinster at hente

Udover klimagevinsten og mindre støj, vil brændstofsudgiften også være væsentlig lavere.

MagniX forklarer, hvordan en Cessna Caravan anvender 400 dollar flybrændstof på en tur på 100 miles, hvorimod det elektriske fly Alice kun vil anvende mellem 8 og 12 dollar for det selv samme.

- Elektrisk flyvning er ved at blive en realitet, og vi kigger nu ind i en fremtid, der ikke kun afhænger af jet-fuel, siger lavprisselskabet EasyJets adm. direktør Johan Lundgren til BBC.

De største knaster på vejen er dog langdistance-ruterne, som udgør hele 80 procent af flybranchens samlede CO2-udledning. Batteriteknologierne er dog til dags dato ikke stærke nok.

Kilde: Dansk Energi  

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.