Politik og regler SKRIV UD

Erhvervslivets klimaalliance klar til at tage mod Statsministerens invitation til klimasamarbejde

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-09-2019
Grafik: Erhvervslivets Klimaalliance

Timingen var god i tirsdags, da Statsminister Mette Frederiksen inviterede erhvervslivet til samarbejde om klimamålene og Dansk Energi og Dansk Industri samme dag lancerede Erhvervslivets Klimaalliance.

Invitationen fra Statsministeren gælder alle sektorer i samfundet, men på talerstolen på Dansk Industris topmøde 17. september opfordrede Mette Frederiksen direkte til, at Erhvervslivet selv skal spille ind til opfyldelsen af regeringens klimamål om, at Danmark skal reducere sine emissioner med 70 pct. i 2030. Det skal blandt andet ske ved at indgå klimakontrakter mellem regeringen, brancher og virksomheder. 

Hør Statministerens tale her

Om det var i forventning om sådan en invitation, at man samme dag lancerede Erhvervslivets Klimaalliance, et samarbejde mellem Dansk Energi og Dansk industri, kan man kun gætte om. Men den nye alliance som inden for de næste to år vil udvikle nye og langsigtede svar på, hvordan vi på tværs af samfundet kan løse klimaudfordringen. 

Og alliancen hilste Statsministerens invitation meget velkommen. Lars Aagaard fra Dansk Energi udtaler til Dansk Energi.dk

 Det er et stærkt og vigtigt initiativ fra regeringen, som vi som Erhvervslivets Klimaalliance glæder os til at bidrage til. Både ved, at vi inden for hver sektor udpeger de områder, hvor vi her og nu kan sætte ind til gavn for klimaet. Men også ved, at vi sideløbende med det arbejde – i fællesskab – sætter ind for at finde og udvikle de løsninger, der går på tværs af de forskellige sektorer i vores samfund.

Du kan læse mere om alliancen her.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.