Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Fang energisynderne efter lukketid

af: Cecilie Holm Arentoft, 27-08-2019
Kilde: EnergiData. Grafik: Energiforum Danmark

En løsning til at stoppe unødigt energiforbrug, som er udviklet af EnergiData, er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris, der overrækkes på Netværkskonferencen 2019.

En række af EnergiDatas kunder har erfaret, at over halvdelen af deres energiforbrug finder sted efter lukketid. Det kan enten skyldes manglende fokus på energiområdet eller forkert indstilling af automatikken.

EnergiData ønsker med deres nye funktion i MinEnergi 2.0 at bekæmpe energispillet i bygningens standby-periode, og stoppe unødigt energiforbrug i bygninger efter lukketid.

Et stort potentiale for den grønne omstilling

Omkring 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug kommer fra bygninger, og derfor ser EnergiData et stort potentiale i at mindske CO2-udledningen ved at sætte fokus på standby-forbruget.

EnergiData mener, at den nye funktion i MinEnergi kan bidrage til at skabe energieffektive bygninger, som ikke anvender mere energi end der er behov for, og kun på tidspunkter, hvor bygningen reelt har brug for det.

Hvem får mest glæde af den nye funktion i MinEnergi 2.0?

Det er typisk virksomheder med mange bygninger, som kan få glæde af den nye funktion i MinEnergi.

Det skyldes, at funktionen kan fremhæve uhensigtsmæssigt energiforbrug uden at involvere brugerne. På den måde udnyttes virksomhedens tid og ressourcer til de bygninger, hvor der er størst mulighed for at opnå besparelser uden for den normale driftstid.

Du kan læse mere om EnergiDatas nye funktion i MinEnergi 2.0 her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.