Energibesparelser SKRIV UD

Fokus på industriens energiomstilling mangler

af: Cecilie Holm Arentoft, 25-10-2019
Fotocredit: Colourbox

På DTU High Tech Summit kan du i år blive klogere på den nyeste forskning om de muligheder og udfordringer, som de danske industrivirksomheder oplever i omstillingen til grøn energi.

Klimaforandringerne og den grønne omstilling har været på alles læber gennem det sidste års tid. Alt lige fra kødløse dage i kantinen til klimaskat på flybilletter fylder i debatten.

Men der er ét vigtigt område i vejen mod det fossilfrie samfund, som i høj grad bliver glemt. Energiomstillingen i industrien bliver alt for ofte overset.

For hvis vi skal nå i mål med 70 procent CO2 reduktion i 2030, bliver vi nødt til at få et større fokus på arbejdet med at indføre nye, smarte energiløsninger i virksomheder. Danske produktionsvirksomheder står nemlig for godt en femtedel af vores samlede energiforbrug.

Professor Brian Elmegaard fra DTU Mekanik er en af de forskere, der gennem flere år har arbejdet med energisystemer i virksomheder, og som også har deltaget med forsøg i EnergyLab Nordhavn, hvor nye løsninger er afprøvet i det levende storbylaboratiorum.

”Der er i mine øjne ingen tvivl om, at der er store potentialer for virksomhederne ved at indføre smarte energiløsninger. Det gælder f.eks. en øget elektrificering i de virksomheder, der har behov for høje temperaturer eller damp i deres arbejdsprocesser. Det kan være et vaskeri, slagteri eller bryggeri, som i dag anvender fossile brændsler til at sikre de rette varmegrader. Ved at elektrificere disse kan virksomhederne i stedet anvende energi fra vedvarende kilder, fx vindmøller”, siger Brian Elmegaard i en nyhed fra DTU

Du kan høre mere om potentialer og udfordringer ved smart energi i virksomheder på High Tech Summit torsdag d. 31. oktober kl. 10, hvor Brian Elmegaard vil fortælle om sin nyeste forskning. 

Deltagelse i High Tech Summit er gratis, men kræver tilmelding

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.