Politik og regler SKRIV UD

Folketinget har indgået aftale om bedre udnyttelse af overskudsvarme

af: Soffi Hildebrand, 29-03-2019
Foto: Colourbox

Alle Folketingets partier har netop indgået en aftale om bedre udnyttelse af virksomheders overskudsvarme. Fra 2020 er der afsat 133 mio. kr. til aftalen.

Det er både til gavn for klimaet og borgere, at Folketingets partier har indgået en aftale om bedre udnyttelse af overskudsvarme fra 2020.

Aftalen vil blandt andet indeholde en certificeringsordning, som har til formål at stoppe for snakken om, hvorvidt der er tale om ’falsk’ eller ’ægte’ overskudsvarme skriver EnergiWatch. Læs mere om falsk og ægte overskudsvarme her.

Yderligere vil certificeringsordningen indeholde en balanceret afgift, samt en lang overgangsordning for allerede eksisterende overskudsvarmeprojekter.

Endelig vil aftalen være prisregulerende. Modellen for prisreguleringen bliver fastlagt i efteråret 2019, hvorefter lovforslaget bliver vedtaget.

Positiv respons og nogle anbefalinger

Direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, er glad for, at det lykkedes Folketinget at indgå aftalen om bedre udnyttelse af overskudsvarme fra virksomheder. 

Han mener dog, at den endelig prisregulering og COP-værdi for varmepumper, som bliver fastlagt i efteråret 2019, kommer til at afgøre i hvor høj grad overskudsvarmen kan udnyttes. 

- Hvis man politisk beslutter sig for et kunstigt lavt prisloft i stedet for at give industrien og fjernvarmeselskaberne fleksible rammer at forhandle i, sådan som begge parter ønsker, så risikerer vi, at projekterne alligevel ikke vil blive til noget, udtaler Kim Mortensen og fortsætter:

- Vi imødeser, at der i det fortsatte arbejde, hvor vi som branche er blevet lovet medinddragelse, også kan findes en løsning, der kan rumme en mindre tung og bureaukratisk certificering.

Direktør i Dansk Industri, Tine Roed, er også glad for Folketingets aftale. Hun håber dog, at der ikke indføres en dobbeltregulering af overskudsvarmen:

- Dobbeltreguleringen vil føre til, at mange nye overskudsvarmeprojekter ikke vil blive gennemført. Prisreguleringen er overflødig og vil kun betyde, at vi spænder ben for nye, gode projekter," forklarer Tine Roed.

Kilde: EnergiWatch

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.