Forsyning og VE SKRIV UD

Første danske solcellepark uden offentligt tilskud rejses af mode-virksomhed

af: Rebecca Holck Rosenberg, 15-02-2019
Kilde: Colourbox

Den danske modevirksomhed Bestseller rejser i samarbejde med energiselskabet Better Energy en solcellepark på 125 MW.

Og det er helt uden offentlige midler.

Det skriver Bestseller i en pressemeddelelse.

Solcelleparken bliver den første i Danmark, der opføres uden offentligt tilskud. Solcelleparken skal stå i Danmark, men den præcise lokation vides ikke endnu.

Særlig kontrakt muliggør 100 pct. privat investering

Investeringen i solcelleparken kommer fra Bestsellers moderselskab Heartland og fra Bestsellers bæredygtige investeringsplatform Invest FWD.

Det er ifølge pressemeddelelsen muligt at rejse solcelleparken uden offentlige midler gennem den særlige kontrakt mellem Bestseller, Heartland og Better Energy, som kaldes en Power Purchase Agreement (PPA).

En Power Purchase Agreement fungerer på den måde, at en energiproducent (i dette tilfælde Better Energy og Heartland) arrangerer opførelsen af solcellerne og derefter sælger energien til en fast pris til kunden (her Bestseller), som har forpligtiget sig til at købe energien i en årrække.

Prisen er endnu ikke offentliggjort.

Del af Bestsellers bæredygtighedsstrategi

I 2018 lancerede modevirksomheden sin bæredygtighedsstrategi, som strækker sig fra 2019 til 2015. Solcelleparken er en del af denne strategi.

Ifølge strategien skal Bestsellers egne bygninger være drevet 100 pct. vedvarende energi i 2021 og i 2025 skal bygningernes energiforbrug reduceres med 30 pct.

Bestseller forventer, at energien fra solcelleparken vil dække virksomheden globale energiforbrug fra deres egne bygninger.

Kilde: Bestseller

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.