Energibesparelser SKRIV UD

Frederikshavn Kommune anvender Energy Projects

af: Soffi Hildebrand, 18-01-2019
Foto: Colourbox

Frederikshavn Kommune anvender i dag Energy Projects - en platform udviklet af Energy Systems A/S, der skaber overblik over deres ejendomsdata. Kommunen har gode erfaringer med den digitale platform.

Frederikshavn Kommune har siden foråret 2018 anvendt Energy Projects. Platformen hjælper kommunen med at træffe gode beslutninger i forhold til bygningsmassen, her med henblik på at sammentænke både energiinvesteringer, anlæg og vedligehold.

Den nordjyske kommune har gennem de seneste år arbejdet strategisk på energiområdet, hvor kommunen har haft fokus på bygningernes energiperformance, vedligeholdelses- og funktionsmæssige stand. Derfor så kommunen et stort potentiale i Energy Projects, fordi denne platform visualiserer kommunens data på en overskuelig måde. Afdelingsleder i Bygherre & Anlæg i Frederikshavn Kommunes ejendomscenter Bo Niebuhr fortæller i DFM, at kommunen har gode erfaringer med platformen:

- Systemet har givet os et rigtigt godt overblik og indblik i data, som vi ikke tidligere har haft adgang til, og som sammenlagt giver os mulighed for at bruge informationerne både strategisk og operativt i arbejdet med at energioptimere kommunens bygninger.

Visuel platform 
Gennem platformen har kommunen blandt andet mulighed for at vise politikere den aktuelle situation og effekterne af at investere i energiforbedringer via en visuel fremstilling i Energy Projects.

- Vi bruger også systemet som et dokumentationsværktøj. Når vi ansøger om energitilskud til projekter, har vi brug for en masse data til dokumentation. Dem kan vi nemt trække ud af systemet, og det letter vores arbejde, forklarer Bo Niebuhr.

Energy Projects 
Gennem Energy Projects bliver data tilgængelige og overskuelige for bygningsejere. Bygningsejere kan hermed finde informationer om ejendommens energitilstand og yderligere potentialet for forbedringer.

Energy Projects kom på markedet i 2017, men platformen er stadig aktuel for bygningsejere i dag. Mikkel Laurberg fra Energy Systems A/S forklarer, hvorfor de udviklede systemet:

- Energimærkerne rummer en masse data, som er meget komplicerede at håndtere, selvom det umiddelbart kan se nemt ud. Vi gik i gang med at udvikle en platform, hvor man nemt og effektivt kan genbruge de mange data fra andre systemer, heriblandt energistyringssystemer (EMS).

Du kan også (gen)læse artiklen med Energy Systems A/S ’Sådan får du mest ud af din energimærkning’ her.

Kilde: DFM

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.