Politik og regler SKRIV UD

Hør mere om de nye regler for energimærkning af bygninger, der skal gøre ordningen mere robust

af: Pressemeddelelse fra Energistyrelsen
Foto: Colorbox

Som et led i arbejdet med at skabe en mere robust energimærkningsordning af bygninger, har Energistyrelsen udarbejdet ny Bekendtgørelse om energimærkning af bygninger og ny Bekendtgørelse om Håndbog for Energikonsulenter (HB2019). Den nye håndbog giver bedre forudsætninger for at udarbejde retvisende energimærker, så boligejere og -købere har et energimærke, der er let forståeligt, og let kan omsættes til handling.

I den nye udgave af håndbogen ændres den overordnede struktur, så der i stedet for ét bilag, nu er flere bilag, som hver især er målrettet de forskellige bygningskategorier: nye bygninger, energimærkning uden bygningsgennemgang og eksisterende bygninger. Reglerne er også en forberedelse til den kommende digitale automatiske kontrol i indberetningsprogrammerne.

Bekendtgørelserne træder i kraft 1. september 2019.

Du kan læse mere om reglerne for energimærkning her.

Webinar med vejledning om reglerne:

Energistyrelsen er opmærksom på behovet for vejledning af håndbogens brugere ved overgangen til nye regler:

  • Den digitale håndbog er opdateret i forhold til HB2019. Blandt andet udvides vejledningsdelen med et U-værdi katalog, som løbende kan opdateres. Herudover vil generelle spørgsmål, samt svar hertil, løbende blive opdateret.
  • Energistyrelsen har været i tæt dialog med udbyderne af de indberetningsprogrammer, som anvendes til indberetning af energimærker, så programmerne er klar d. 1. september 2019.


I forbindelse med ikrafttrædelse af de nye bekendtgørelser inviterer Energistyrelsen interesserede til en teknisk og juridisk briefing om ændringerne i form af webinar.

Webinarerne afholdes:

• 18. september 2019 kl. 13-14

•  2. oktober 2019 kl. 9-10

Indholdet i de 2 webinar er det samme.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.