Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Nye regler for solceller i kommuner (der har opnået nettoafregning)

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-02-2019
Foto: Colorbox

Energistyrelsens nye regler om PSO-fritagelse for øjebliksforbrug trådte i kraft 1. februar 2019. Med disse regler afskaffes den tidligere praksis, hvor anlægsejerne skulle søge om tilsagn om nettoafregning inden projektets påbegyndelse, og om endelig afgørelse om nettoafregning efter nettilslutning af VE-anlægget. Disse regler skal også gælde kommunale solceller, der har opnået undtagelse fra kravet om selskabsmæssig udskillelse.

Den nye PSO-tariffritagelse gælder det forbrug, som anlægsejeren producerer og forbruger direkte og uden, at elektriciteten har været sendt ud på det kollektive elforsyningsnet (øjebliksforbrug).

Som konsekvens af disse nye regler forslås den vedlagte ændring af bekendtgørelse om undtagelse af visse kommunale solcelleanlæg fra kravet om selskabsmæssig udskillelse. Den foreslåede ændring indsætter et alternativ til kravet om opfyldelse af nettoafregningsreglerne, som vil kunne vælges, hvis kommunen alene ønsker at forbruge strømmen fra solcelleanlægget samtidig med, at strømmen produceres.

Du kan finde høringsmaterialet her.

Der er høringsfrist 22. februar 2019.

Har du input til Energiforum Danmarks eventuelle høringssvar, hører vi gerne om det senest 19. februar.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.