Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Udkast til bekendtførelse om tilskud til kommuner i forbindelse med grundbeløbets ophør

af: Rebecca Holck Rosenberg, 15-04-2019
Kilde: Colourbox

Hovedparten af støtten til decentrale kraftvarmeværker, det såkaldte grundbeløb, ophørte med udgangen af 2018. Det betyder at nogle varmeforsyningsanlæg nedlægges.

Energistyrelsen sender derfor en høring ud om et udkast til en bekendtgørelse om en tilskudsordning til kommuner, som kan rammes af omkostninger i forbindelse med nedlæggelse af varmeforsyningsanlæg i relation til grundbeløbets bortfald.

Tilskudsordningen er tiltænkt de kommuner, der hæfter for anlægsgæld, der er optaget af visse kollektive varmeforsyningsanlæg, der med grundbeløbets ophør nedlægges.

Tilskuddet skal således sørge for, at de strandede omkostninger, der måtte være som følge af nedlæggelsen af fjernvarmeværker i relation til grundbeløbets ophør, ikke i deres fulde omfang falder tilbage på varmekunderne eller kommunerne og derved borgerne.

Der er høringsfrist 19. maj, og har du input til Energiforum Danmarks høringssvar, så hører vi gerne om det, dog senest 17. maj. Send dine input til sekretariatet.

Du kan finde høringsmaterialet vedr. udkastet til bekendtgørelsen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.