Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Udkast til bekendtgørelse om midlertidig ordning for tilskud til varmepumper på abonnement

af: Rebecca Holck Rosenberg, 15-04-2019
Kilde: Arkivfoto. Niels Rosenvold, Dansk Fjernvarme

En ordning, der gennem energiaftalen blev vedtaget i sommers af Folketingets partier, skal understøtte, at varmekunder ved et grundbeløbsværk, der nedlægger fjernvarmeforsyningen, fremadrettet kan tilbydes en alternativ, attraktiv varmeløsning.

Energistyrelsen sender derfor et udkast til en midlertidig ordning for tilskud til varmpumper, der installeres af energitjenesteleverandører hos varmekunder, hvis fjernvarmeforsyning fra et grundbeløb nedlægges, i høring.

Ifølge udkastet til bekendtgørelsen tildeles midlerne fra ordningen varmeleverandører af varmepumper på abonnement, dvs. hvor energitjenesteleverandører ejer, installerer, vedligeholder og driver varmepumpen hos varmekunden, og derved gives der indirekte støtte til varmekunderne. 

Den endelige model forventes af Energistyrelsen at blive sendt i høring i slutning af året, men da det ikke kan udelukkes, at enkelte værker beslutter lukning i 2019, oprettes en midlertidig ordning ved bekendtgørelse med ikrafttræden den 1. juli 2019.

Der er høringsfrist 19. maj, og har du input til Energiforum Danmarks høringssvar, så hører vi gerne om det, dog senest 17. maj. Send dine input til sekretariatet.

Du kan finde høringsmaterialet vedr. udkastet til bekendtgørelsen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.