Klima og ressourcer SKRIV UD

Kryds ’forebyggelse mod oversvømmelser’ af din to-do-liste nu

af: Soffi Hildebrand, 12-03-2019
Foto: Colourbox

Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet har åbnet op for første ansøgningsrunde, hvor landets kommuner kan søge om vejledning og økonomisk støtte til at sikre deres by mod stigende havvand. Der er ansøgningsfrist den 29. maj 2019.

Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet tilbyder økonomisk og faglig hjælp til pilotprojekter, hvor kommuner har tænkt helhedsorienteret. Med helhedsorienteret menes der, at projekterne både beskytter byerne mod oversvømmelser, mens der samtidig skabes attraktive byområder.

- Mange kommuner har forebyggelse mod oversvømmelse til at stå højt på to-do-listen. Selvom det kan lyde enkelt, er det en ganske kompleks opgave. Hvilke aspekter bør der tages højde for i en helhedsløsning, og hvordan kan der skabes merværdi, siger kystdirektør Merete Løvschall og fortsætter:

- Kommunerne har her en unik mulighed for at søge om vejledning og finansiering til projekter, hvor beskyttelsen mod havet tænkes sammen med byudvikling.

Første ansøgningsrunde

Den første ansøgningsrunde er tiltænkt kommuner, som allerede har fokus på klimaudfordringerne og som er langt fremme med helhedsorienterede løsninger.

Disse kommuner kan søge om tilskud til udvikling af nytænkende og helhedsorienterede løsninger, hvor både planlægning, sikring og beredskab sammentænkes.  

Med 10 mio. kr. afsat forventer Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet at støtte ti pilotprojekter, hvor disse både kan få hjælp fra rådgivere og forskere. Enkelte af disse kommuner vil på et senere tidspunkt kunne opnå støtte til realisering af pilotprojekterne.

Ansøgningsfristen for den første runde er den 29. maj 2019. Læs mere om puljen her. 

Anden ansøgningsrunde forventes at blive åbnet i 2020. Denne pulje er tiltænkt kommuner, som er i gang med en proces om oversvømmelsesbeskyttelse, men som ikke er langt med projekterne endnu. Disse vil kunne søge om støtte til plan- og procesprojekter.

Kilde: Realdania

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.