Politik og regler SKRIV UD

Lilleholt har udpeget ekspertråd om geotermi

af: Soffi Hildebrand, 22-02-2019
Foto: Colourbox

I går annoncerede Energistyrelsen, at Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har udpeget medlemmerne til ekspertrådet for økonomisk risikodækning i forbindelse med geotermiboringer.

Formålet med den frivillige risikoafdækningsordning er at fremme udnyttelsen af geotermisk energi. Dem, som har rettighederne til geotermitilladelserne, har nu mulighed for at ”forsikre” sig mod den økonomiske risiko, som er tæt forbundet med geotermiske boreprojekter.

Ordningen har tilknyttet et ekspertråd, som skal stå for vurderingen af ansøgninger.

Lars Chr. Lilleholt har netop udpeget medlemmerne til ekspertrådet, som er bundet for en fireårig periode. Rådet består af formand Søren Berg Lorenzen fra Frederiksberg Forsyning, og fire øvrige medlemmer, som du kan læse mere om her. 

- Vi har med ordningen skabt bedre rammer for geotermiprojekter, som jeg er sikker på vil give udnyttelsen af geotermi i Danmark et skub fremad og øge geotermiens bidrag til den grønne omstilling, siger Lars Chr. Lilleholt og fortsætter:

- Det er glædeligt, at ekspertrådet er nedsat, og at rådet nu kan begynde sit arbejde. Det er et kompetent råd med både erfaring og faglighed i orden (…).

Kilde: Energistyrelsen

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.