Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Ny indstilling til Innovationsprisen fanger fråserne i storkøkkener

af: Rebecca Holck Rosenberg, 05-07-2019
Kilde: KEN STORKØKKENER

Et unikt koncept til storkøkkener, som er udviklet i fællesskab af KEN STORKØKKEN og Flexmeter, er indstillet til Energiforum Danmarks Innovationspris, der overrækkes på Netværkskonferencen 2019.

Konceptet Fang Fråserne har til formål at nedbringe energiforbruget i storkøkkener gennem en kombination af ny måleteknik og et adfærdskoncept, som er udviklet i samarbejde med The Nudging Company.

Danske storkøkkener anvender årligt omkring 1.400 GWh el, hvilket svarer til 4 procent af Danmarks samlede elforbrug. Og KEN STORKØKKEN og Flexmeter har erfaret, at storkøkkener kan reducere energiforbruget med mindst 8 til 12 procent alene gennem adfærdsændringer.

Med en datalogger udviklet af Flexmeter kan alle køkkenets maskiner kobles på et automatiseret og digitaliseret system, og derved kan fråserne identificeres helt ned på apparatniveau. Det betyder samtidig, at rådgivningsgrundlaget tager afsæt i målliger fremfor estimater og enkelte observationer, hvilket fremtidigt set kan give virksomheden større energibesparelser.

Konceptet er allerede implementeret i omkring 100 succesfulde projekter fx på hoteller, konferencecentre samt plejehjem.

Du kan læse mere om Fang Fråsernes tekniske specifikationer, resultater, målgrupper og endelig hvordan løsningen bidrager til den grønne omstilling her eller på deres hjemmeside her.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.