Handlingstank for bygninger og bæredygtighed

Inspiration SKRIV UD

Ny teknologi kan gøre din bil elektrisk

af: Soffi Hildebrand, 06-08-2019
Foto: Colourbox

Transition One har udviklet en ny teknologi, som gør det muligt at lave konventionelle biler om til elbiler. Det vil koste omkring 63.000 kroner, hvilket er væsentlig billigere end at købe en helt ny elbil.

Det skriver EnergiWatch.

Det franske selskab Transition One har udviklet en ny retrofitting teknologi, som gør det muligt at tilføje batterier, et tilsluttet instrumentbræt og en elektrisk motor til ældre bilmodeller fra både Fiat, VW, Renault samt Peugeot.

Teknologien kan både overføres til benzin- og dieseldrevne biler fra ovenstående bilmærker.

Stifter af Transition One, Aymeric Libeau, vil gøre det muligt for alle at køre i en elektrisk bil.

- Jeg vil sælge konverteringen til folk, der ikke har råd til en spritny elbil til 20.000 euro. Vi vil tilbyde at konventere de bedst sælgende modeller i Europa til elektriske biler, siger han.

Den første prototype kan køre 180 kilometer

Den første prototype er en Renault Twingo fra 2009, som er Aymeric Libeaus egen bil. Prototypen har en rækkevidde på 180 kilometer.

I bilen er der installeret tre batteripakker under motorhjelmen og to i det hulrum, hvor brændstoftanken sad før. Batteripakken er købt fra Tesla og vejer 120 kilo.

Det tager mindre end en dag at gøre bilen elektrisk. Man lader den originale gearstang og gearkasse blive i bilen, og stikket til el vil blive sat ind på samme sted, som brændstofdækslet sidder.

Aymeric Libeau forventer, at myndighederne i Frankrig og EU vil godkende hans elbiler inden årsskiftet, hvorfor han allerede fra september tager imod forudbestillinger.

Kritikere påpeger dog, at elbilens korte rækkevidde på 180 kilometer kan gå hen og blive et problem. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.