Inspiration SKRIV UD

Realdania støtter indeklimaprojekter på skoler i 12 kommuner

af: Rebecca Holck Rosenberg, 07-01-2019
Kilde: Colourbox

Som del af en kampagne for bedre indeklima på de danske skoler har Realdania valgt at støtte ni pilotprojekter, som fordeler sig over samlet 12 kommuner.

Disse projekter skal arbejde med strategiske indeklimaplaner på kommunernes skoler. Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

– Vi har valgt ni meget forskellige projekter, som efterfølgende kan tjene som inspiration eller ligefrem kopieres af alle landets kommuner. Der er stor forskel på store og små, og mere eller mindre økonomisk velpolstrede kommuner, ligesom bygningsmassen i kommunerne er i meget forskellig stand. Så det har vi taget højde for i vores udvælgelse, siger Lennie Clausen, programchef i Realdania, i pressemeddelelsen.  

Formålet er at få tænkt indeklimaet ind og få prioriteret de rigtige tiltag helt fra starten, når skoler skal renoveres, ombygges eller opgraderes. Både så indeklimaet bliver bedre, og så omkostningerne holdes mest muligt nede. 

De ni projekter får nu hver op til 750.000 kroner i støtte fra Realdania til igennem et år at arbejde med strategiske indeklimaplaner for skolerne. 

Pilotprojekter som inspirationskatalog

Erfaringerne fra de støttede pilotkommuner skal resultere i en metodesamling og en række værktøjer, som beslutningstagerne i kommunerne kan bruge, når de lægger planer for skolernes løbende vedligeholdelse, renovering og udvikling på indeklimaområdet. 

– Målet er, at kommunerne skal kunne udveksle tips og gode erfaringer. Vi støtter blandt andet to partnerskaber, hvor kommuner på tværs af kommuneskel arbejder sammen og løbende sparrer og idéudvikler med hinanden. Vores ønske er, at de resultater og erfaringer, de udvalgte kommuner når frem til, kan bidrage til bedre indeklima i alle landets skoler, så dårligt indeklima ikke skal koste hverken på helbredet eller indlæringen for vores børn, siger Lennie Clausen i pressemeddelelsen.

Der var i alt 20 kommuner, der ansøgte om at blive del af projektet. De ni udvalgte projekter er:

  • Esbjerg
  • Silkeborg
  • Partnerskab Gate21: Albertslund og Ballerup
  • Dragør
  • Haderslev
  • Helsingør
  • Hvidovre
  • Aarhus
  • Partnerskab Clean: Middelfart, Kolding og Odense

Kilde: Realdania

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.