Energibesparelser SKRIV UD

Usikkerhed får boligejere til at droppe investeringer i grøn energi

af: Cecilie Holm Arentoft, 30-07-2019
Foto: Colourbox

Fokus fra boligejernes side på grøn energi og energibesparelser er steget, og det smitter af på boligen.

Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Mere end hver tredje boligejer er interesseret i at investere i et vedvarende energianlæg til hjemmet såsom en varmepumpe eller solceller på husets tag. Det viser en spørgeundersøgelse, som YouGov har lavet for Dansk Byggeri.

Men ifølge Dansk Byggeri får politikernes konstante ændringer på reglerne for afregning og tilskud boligejerne til at holde sig tilbage fra at investere i energirenoveringer.

I undersøgelsen af YouGov svarer 24 procent af boligejerne, at de vedvarende energianlæg er for stor en investering, mens 16 procent mener, at der er for stor usikkerhed om de økonomiske vilkår ved investeringen.

– Det er en større udskrivning at investere i en varmepumpe eller et solcelleanlæg på taget, og netop derfor er det afgørende, at politikerne ikke hele tiden laver om på tingene. De skal kort sagt holde nallerne fra de boligordninger, de har lavet, så boligejerne ved, hvad de kan regne med, siger energipolitisk chef i Dansk Byggeri Camilla Damsø Pedersen i pressemeddelelsen.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.