Politik og regler SKRIV UD

Ændringer i forslag til tilskudsregler for industri er en sejr for små og mellemstore virksomheder.

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-08-2020
Foto: Colorbox

Efter stor kritik fra branchen, er de foreslåede regler for tilskud til energibesparelser i industrien ændret. I det oprindelige forslag var mindstekravet til første års besparelser 100 MWh, i den endelig bekendtgørelse er mindstekravet for at opnå tilskud, at tilskuddet skal udgøre mindst 10.000 kr. Det er en sejr for små og mellemstore virksomheder.

Da Energistyrelsen i foråret sendte forslag ud til den tilskudordning for industrien, som skulle erstatte energiselskabernes energispareordning, var det bl.a. med et krav om at første års besparelser skulle være 100 MWh.

Energiforum Danmark kritiserede denne grænse i deres høringssvar fra maj:

”Bagatelgrænsen” på de 100 MWh som første års besparelser, stiller også store krav til virksomhedernes energiforbrug og udelukker en lang række af små og mellemstore virksomheders adgang til puljen. Det er i forvejen svært for små og mellemstore virksomheder, at skulle konkurrere på prisen af energibesparelserne, da volumen på deres energibesparelser typisk er mindre og initialomkostningerne derfor vejer tungere. Men at de skal præstere mere end 100 MWh besparelser for overhovedet at komme i betragtning, vil på forhånd afskære mange

Tal fra et af vores medlemmer, som formidler energisparetilskud viser, at ud af deres knap 4500 tilskudssager, var godt 85% under 100 MWh.

Der vil med andre ord være et kæmpe potentiale, som ikke adresseres af ordningen hvis dette ikke ændres.

Også andre i branchen var bekymrede for dette krav og da bekendtgørelse trådte i kraft 1. juni, var kravet heldigvis erstattet med en bagatelgrænse for tilskud på 10.000 kr., hvilket gør det noget nemmere for små og mellemstore virksomheder at komme i betragtning.

Du kan læse hele den nye bekendtgørelsen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.