Politik og regler SKRIV UD

Anlægsloftet for kommuner og regioner ophæves i 2020

af: Dorte Nørregaard Larsen, 27-03-2020
Foto: Colorbox

I går indgik regeringen, KL og Danske Regioner en aftale om at ophæve anlægsloftet for 2020, for at afhjælpe Corona-krisens effekt i byggeriet. Det er gode nyheder for en trængt branche, men det ærgrer at klima-målsætningerne ikke i særlig høj grad er tænkt ind.

Formand for Energiforum Danmark Lars Thygesen udtaler:

Det er godt at opleve lederskab under denne krise. Den overordnede målsætning kan aflæses i enhver beslutning. Tænk, hvis vi kunne sige det samme om vores klimamålsætninger, som på den lange bane er mindst lige så nødvendige at opnå.

For selvom energirenovering og andre klimatiltag, med ophævelse af anlægsloftet, nu ikke på samme måde skal konkurrere med nyanlæg og vejreparationer, bør man også sætte gang i klimainvesteringer, i samme ombæring, og dermed fået sat gang i nogle af de mange nødvendige klimarenoveringer, der skal til for at løse klimakrisen.

Lars Thygesen fortsætter:

Det er synd og skam, og slet ikke i tråd med det grønne mandat som regeringen sidder på, at de nye løfter om investeringsmuligheder ikke bindes op på krav om energibesparelser og bæredygtighed. Det er en fantastisk mulighed for at vise grønt lederskab.

Kommunerne og branchen er klar til at tænke energi og bæredygtighed ind. Befolkningen forventer det vel nærmest, så ethvert tiltag bør følges op af krav i tråd med vores klimamålsætninger.

På trods af krise og svære omstændigheder må vi ikke glemme de langsigtede klimamål.

I Energiforum Danmark håber man, at de nuværende tiltag kan inspirere, således at vi på den anden side af Corona-krisen kan få klima-investeringer undtaget af anlægsloftet mere generelt.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.