Klima og ressourcer SKRIV UD

Attraktiv skybrudssikring af Sydhavnen i København

af: Carina Hedelund, 20-02-2020
Fotokredit: Colourbox

En gennemgående gangsti, der kan håndtere skybrud, giver området langs Sjælør Boulevard et tiltrængt grønt løft. Projektforslaget støttes af teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) og Kongens Enghave Lokaludvalg.

I den gamle del af Sydhavnen ligger Karens Minde-aksen, hvor dele af området fremstår en smule forladt. Hvis politikkerne i Teknik- og Miljøudvalget godkender et projektforslag om skybrudssikring og byrumsforbedringer, kan området blive et større aktiv for de lokale. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

En attraktiv grøn gangsti anlægges langs Sjælør Boulevard; fra Borgmester Christiansens Gade til Karens Minde Kulturhus. Gangstien skaber forbindelse i området og fungerer samtidig som vandrende, der kan aflede og forsinke hverdagsregn og skybrudsregn. Projektforslaget lægger op til at skabe bedre sammenhæng mellem Karens Minde Kulturhus, Børnenes Dyrepark, legepladsen og den fredede dansepavillon. Dertil kommer flere københavnerbænke og bedre belysning i området. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) ser stor værdi i det fremlagte forslag:

”Sydhavnen er kendt for sit stærke lokale fællesskab, og derfor giver det kun god mening, at vi understøtter dette ved at skabe en bedre sammenhæng og flere mødesteder i kvarteret, mens vi reducerer risikoen for oversvømmelser ved skybrud. Karens Minde-aksen forvandles på samme måde, som vi har set haverne i Scandiagade blive til et levende byrum, og det er en klar gevinst for sydhavnerne”, siger Ninna Hedeager Olsen.

Skybrudssikringen understøttes af et regnvandsbassin i parkens sydlige del, som skal medvirke til at rense hverdagsregn og forsinke skybrudsregn, inden det ledes videre til Enghave Kanal. Til gavn og glæde for dyrelivet bliver bassinet udformet med skrå kanter, så padder og andre dyr kan komme op på land. Derudover plantes der 70 nye træer i området, hvor det samtidig er nødvendigt at fælde i alt 28 træer.

Workshops og arbejdsgruppemøder i regi af områdefornyelsen, har sikret inddragelse af de lokale kræfter, hvor der også er opbakning at finde. I et høringssvar fra Kongens Enghave Lokaludvalg lyder det, at det er en fin løsning, som man ser frem til bliver realiseret.

Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til projektforslaget den 24. februar 2020.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.