Energibesparelser SKRIV UD

Bankerne får nyt værktøj til at hjælpe boligejere til klimavenlige valg

af: Cecilie Holm Arentoft, 04-06-2020
De økonomiske besparelser ved at energirenovere skal fremgå tydeligere af mødet med ens bankrådgiver i fremtiden. Fotokredit: Colourbox.

En ny, digital platform giver bankansatte nem adgang til de anbefalinger, som energimærkningsrapporten har til energirenoveringer. Det skal være med til at sikre flere energirenoveringer hos boligejerne.

Tre fjerdedele af energiforbruget i de danske bygninger kommer i dag fra danske villaer og parcelhuse. Udledningerne kan reduceres kraftigt, hvis boligejerne går væk fra opvarmning med olie og gas og isolerer deres huse bedre.

Et nyt samarbejde mellem Klima-, energi- og forsyningsministeriet og finanssektoren skal være med til skubbe flere energirenoveringer i gang. Samarbejdet skal sikre, at boligejerne får øjnene op for de økonomiske besparelser der er forbundet med energirenoveringer.

Det skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

- Der er et stort potentiale for energibesparelser i de danske boliger, og det skal vi udnytte. Mit mål er, at flere boligejere vil reducere deres energiforbrug og samtidig spare penge på varmeregningen. Flere energirenoveringer vil samtidig sætte gang i beskæftigelsen i hele landet. Og det har vi i den grad behov for netop nu, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Bankansatte får nøglerolle i at få boligejere til at energirenovere

I Danmark skal alle huse energimærkes, inden de sættes til salg. Derfor er der rigtig meget viden om hvilke energirenoveringer, der er mulighed for at lave.

Energistyrelsen har lavet en ny, digital platform, hvor bankernes kunderådgivere kan slå boligejerens energimærke op og se rapportens anbefalinger om renoveringstiltag. Dermed kan bankrådgiveren nemt sætte sig ind i hvilke renoveringstiltag, der egner sig bedst for den specifikke boligtype.

På den måde får bankernes kunderådgivere en central rolle i forhold til at få den viden omsat til energibesparelser i deres samtaler med kunderne.

Det nye samarbejde minder om det, som konsulentfirmaet iNudgeyou havde foreslået i en rapport for Energistyrelsen.

Læs Energistyrelsen vil nudge danskerne til at energirenovere deres boliger

Inudgeyou havde identificeret bankerne som særlig vigtige, fordi de økonomiske beslutninger om energirenoveringer og forbedring af boligen som oftest træffes dér.

- Hver eneste dag holder kunderådgivere møder med boligejere om fremtiden og de drømme, de har om at forbedre deres hjem. De nye redskaber og guidelines fra Energistyrelsen stiller en værktøjskasse til rådighed for bankerne, som de frivilligt kan benytte, siger Ulrik Nødgaard, administrerende direktør i Finans Danmark, der hilser initiativet velkommen.

Samtidig vil der køre en kampagne på de sociale medier, som vil vise de mange fordele og muligheder for energirenoveringer.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.