SKRIV UD

Bedre brug af data

af: Nyhed fra Gate 21
Foto: Gate 21

For at spare energi og CO2 arbejder mange kommuner og almene boligselskaber med at bruge data til at skabe overblik og styre forbruget. Men der er store potentialer i at anvende data bedre og skabe yderligere besparelser – og netop det er i fokus i et nyt dansk-svensk samarbejde.

Bygninger spiller en væsentlig rolle i danske og svenske mål om at være fri af fossile brændstoffer i henholdsvis 2050 og 2045. Op til 40 procent af det samlede energiforbrug går nemlig til opvarmning, ventilation og køling af vores bygninger. Men selvom mange kommuner og boligselskaber i disse år energirenoverer og i stigende grad anvender data til at styre energiforbruget, tabes en del af besparelserne på gulvet. Brugerne anvender ikke de store mængder data, enten fordi de ikke præsenteres i formater, der giver mening for den enkelte bruger eller fordi kvaliteten af data svinger og adgangen til denne er mangelfuld.

I det nye projekt, Databaseret energistyring i offentlige bygninger, går 17 partnere, herunder en række danske og svenske kommuner og et boligselskab, sammen om at kaste lys over problemerne. Projektet vil bane vejen for anvendelse af data i energistyring og -ledelse for at fremme energibesparelser, arealanvendelse og indeklima i kommunale bygninger og almennyttige boligselskaber.

Læs mere om projektet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.