Forsyning og VE SKRIV UD

Dansk Energi kommer med bud på ny model for el-tariffer

af: Cecilie Holm Arentoft, 20-10-2020
Fotokredit: Colourbox

Dansk Energi har indsendt Tarifmodel 3.0 til Forsyningstilsynet. Modellen lægger op til større variation af elprisen i løbet af døgnets 24 timer og en større, fast betaling for de store virksomhedskunder, der trækker mest på elnettet. Begge initiativer skal understøtte fremtidens elforbrug, oplyser Dansk Energi.

Dansk Energi har inden efterårsferien foreslået en ny branchevejledning for de priser, elforbrugere skal betale for transport af strøm i distributionsnettet – også kaldet tarifering – til forsyningstilsynet.

Det skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse.

Modellen, Tarifmodel 3.0 skal erstatte den eksisterende model 2.0 og lægger op til en styrket tidsdifferentiering. Det vil blandt andet gøre det billigere at bruge strømmen om natten og dyrere på di tidspunkter, hvor nettet er mest belastet.

Samtidig bygger modellen også på, at de store virksomhedskunder, der trækker mest fra elnettet, begynder at yde en større fast betaling baseret på den maksimale effekt, de trækker.

Målet med den nye model er at støtte op om, at vores elforbrug er i forandring med fx varmepumper, elbiler og elektrificerede industriprocesser. For at elnettets udbygning med det nye, højere elforbrug, er det vigtigt at forbruget bliver indpasset på de rigtige tidspunkter af døgnet.

Vejledningen er et resultat af to års arbejde med inddragelse af interessenter og analyse af 40 netselskaberne omkostninger for at sikre at flest muligt er blevet hørt. Nu skal Forsyningstilsynet vurdere resultatet, og i den proces vil modellen komme i høring blandt de mange, der har interesser for, hvordan tariferingen bliver i fremtiden.

Når tilsynet har godkendt modellen, kan de enkelte netselskaber få tilladelse af tilsynet om at bruge den nye model for tariffer. I pressemeddelelsen vurderer Dansk Energi at de første netselskaber vil begynde at kunne bruge modellen fra 2022.

- Dansk Energi vil fortsat arbejde for at udvikle og tilpasse tariferingen i takt med, at lovgivningen åbner mulighed for det. Den model, vi har anmeldt, er et første og godt skridt på vej mod en fremtidssikret prisstruktur for det danske elnet, siger viceadm. direktør i Dansk Energi Anders Stouge pressemeddelelsen.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.