Handlingstank for bygninger og bæredygtighed

Inspiration SKRIV UD

En god historie: Renovering fra klasse D til B

af: Pressemeddelelse fra Bygningsstyrelsen, 24-03-2020

Bygningsstyrelsen har købt ejendommen Albanigade 30 i Odense for 69 millioner kr. Bygningen har før været lejet af Bygningsstyrelsen til Retten i Odense, men nu har styrelsen valgt at købe den 4.200 kvm. store ejendom.

Bygningen skal nu have en gennemgribende energirenovering, som hæver energimærket fra D til B. Det sker blandt andet ved at etablere et nyt ventilationsanlæg, skifte vinduerne og udskifte lyskilder til LED-belysning. Det betyder konkret en reduktion i ejendommens energiforbrug på omkring 45 procent svarende til en besparelse på ca. 175.000 kr. årligt. Samtidig renoveres ejendommen, så kunderne i Odense får bedre og mere tidssvarende faciliteter.

Retten i Odense bor på to adresser i byen, og indtil nu har staten kun ejet den ene ejendom. Med købet af Albanigade 30 ejer staten nu begge ejendomme, og det er der flere gevinster ved.

"Albanigade 30 passer rigtig godt ind i vores portefølje i Odense, og ved at købe ejendommen sparer vi hvert år staten for ca. 4 millioner kroner. Samtidig glæder det mig, at vi kan give bygningen et løft på energimærket og skabe moderne arbejdspladser for vores kunder", siger direktør i Bygningsstyrelsen Rasmus Brandt Lassen.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.