Politik og regler SKRIV UD

Energy Cluster Denmark: Nu samles energien i én national klyngeorganisation

af: Cecilie Holm Arentoft, 20-03-2020
Fotokredit: Colourobx

Den danske energisektors tre største klyngeorganisationer, House of Energy, CLEAN Energi og Energy Innovation Cluster, går sammen i en ny, national klyngeorganisation under navnet Energy Cluster Denmark, for at samle og styrke fælles innovation på tværs af hele energisektoren.

Det skriver Energy Cluster Denmark i en pressemeddelelse.

Foreningen af de tre klyngeorganisationer, skal være med til at sikre, at Danmark kan blive ved med at være verdensførende indenfor vedvarende energiproduktion, sammenhængende energisystemer og energieffektivitet.  

Det giver mening i en tid, hvor man i energisektoren skal handle hurtigere end nogensinde før, udvikle nye teknologier og samarbejde mere på tværs af fagområder, hvis vi skal nå målet om 70 procents reduktion af CO2, uden at det går ud over danskernes energiforsyning.

Derfor går House of Energy, CLEAN Energi og Energy Innovation Cluster nu sammen i en ny, national klyngeorganisation under navnet Energy Cluster Denmark.

Energy Cluster Denmark integrerer de tre klyngeorganisationers arbejde med at innovere inden for energiproduktion, energiinfrastruktur, energilagring og energieffektivitet i en ny organisation, som håndterer et samlet energisystem; fra vindmøller på havet til brug af energi hos forbrugerne i et integreret, koblet og energieffektivt energisystem.

”Danmark har været rigtig skarp og dygtig til at løfte potentialet på den grønne omstilling. Det har krævet en målrettet indsats at realisere de første 50, 60 og 70 procent andel af vedvarende energi i energisystemet. Men at knække de sidste 30 procent bliver sværere. Vi har gode forudsætninger for at være en betydelig, global aktør på energiområdet. Vi er allerede gode, men det er ikke nok; vi skal blive ved med at være gode! Når vi forener kræfterne om ny, efterspørgselsdrevet innovation i tæt dialog med en samlet dansk energiindustri, så kan vi sammen løfte sektoren ind i fremtiden og løse vores fælles klimaudfordring”, siger Peder Østermark Andreasen, Bestyrelsesformand i Energy Innovation Cluster i pressemeddelelsen.

”Vi skal samle alle gode kræfter fra dem, der gør en reel forskel. Det skal være nemt for virksomhederne at få hjælp til at udvikle den næste innovation og teknologiske løsning, som kan være med til at drive en grøn, dansk vækst til gavn for både erhvervsliv og klima” siger Torben Funder-Kristensen, Bestyrelsesformand i CLEAN, og tilføjer: ”Den danske eksport af energiteknologi er stærk. Dette initiativ er et af flere, der underbygger og udvider energiteknologieksporten”.

”Et endnu tættere samarbejde mellem erhvervsliv, universiteter og myndigheder er en forudsætning for, at vi i Danmark kan nå vores 70 procent mål. Mindst lige så vigtigt er det, at vi også ruster os til at kunne bidrage til EU’s fælles ’Green Deal’. I de kommende år skal hele Europas energisystem omstilles, og her har Danmark meget at byde på, når vi forener indsatsen og også gør det lettere for særligt små og mellemstore virksomheder og forskere at finde sammen” siger Lykke Friis, Bestyrelsesformand i House of Energy.

Hvad er en klynge?

En klyngeorganisations ypperste opgave er at etablere vidensamarbejder for virksomheder, kommuner, brancheorganisationer og universiteter via vidensdeling, matchmaking og kompetenceudvikling og iværksætteri.

Dermed repræsenterer både House of Energy, CLEAN Energi og Energy Innovation Cluster de lokale, regionale og nationale niveauer indenfor energisektoren.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.