SKRIV UD

Grøn skattereform får kritik på forkant

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-11-2020
Foto: Colorbox

Allerede før regeringen officielt har fremlagt sit bud på en grøn skattereform, er der kritik af udspillet. Primært fordi der ikke er en CO2-afgift.

Således kalder en enig kreds af støttepartier i følge Ritzau udspillet uambitiøst.

Enhedslistens Mai Villadesen udtaler til Ritzau: 

"Det er så uambitiøst, at jeg nærmest fattes ord.... Regeringen udskyder med det her udspil den CO2-afgift, som alle eksperter, grønne organisationer - og både højre og venstre side af Folketinget - har været enige om, er det vigtigste værktøj for at nå reduktioner,"

De Radikales Ruben Kidde er mere afdæmpet i sin kritik og udtaler til Ritzau:

"For det første er det positivt, at der bliver givet en pisk til de virksomheder, der udleder som for eksempel cementproducenter, og givet en gulerod til de virksomheder, som vil investere grønt. Men - og det er et meget stort men - der mangler det helt afgørende værktøj, som netop er en høj ensartet CO2-skat, som gælder i 2030. Det skal vi have ind i den her aftale,"

Også Dansk industri er kritisk, I følge DR er man i  Dansk Industri er man bange for, at udspillet vil ramme de energitunge virksomheder som for eksempel cement- og sukkerproducenter for hårdt. Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør fra DI udtaler til DR.

"Den er udmærket for mange, men det vil ramme nogle få sektorer ekstremt hårdt. Det vil cirka være ti virksomheder, som vi er fuldstændig afhængige af i Danmark" og han fortsætter

"Vi er meget, meget ambitiøse på den grønne omstilling. Derfor mener vi også, at det er vigtigt at se på afgifter  CO2-udledning. Vigtigere end at se det på brug af energi, som der ligger i det her".

I følge DR fjerner regeringens udspil til en grøn skattereform, CO2-udledning på 0,5 millioner ton. For at leve op til målet om en reduktion på 70 procent i 2030 skal der i alt spares 20 millioner ton.

Den officielle præsentation af udspillet til grøn skattereform sker i dag kl. 10 på et pressemøde, der transmitteres af TV2 og DR

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.