Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Ændring af bekendtgørelse om energivirksomheder og bygningsejeres oplysningsforpligtigelser overfor slutbrugere

af: Dorte Nørregaard Larsen, 18-08-2020
Foto: Colorbox

Bekendtgørelse om energivirksomheder og bygningsejeres oplysningforpligtigelser over for slutkunder og slutbrugere ændres, så den lever op Europa Parlamentets opdaterede krav.

Ændringerne sikrer, at forbrugere uden direkte aftale med et energiselskab, stadig har ret til fakturerings- og forbrugsoplysninger, selvom der afregnes med "mellemmand".

Samtidig skærpes kravene til hyppighed, når der er fjernaflæselige anordninger til rådighed.

Der indføres også gratis adgang til fakturaer og faktureringsoplysninger, samt passende adgang til målings- og faktureringsoplysninger for slutkunder og slutbrugere, således at fordelingen af omkostningerne ved faktureringsoplysninger om individuelt forbrug udføres uden ekstra omkostninger for slutkunder og slutbrugere. Der er dog mulighed for at overføre omkostningerne på forbrugerne, hvis den faktureringsansvarlige uddelegerer opgaven til tredjemand.

Der er høringsfrist 11. september kl. 12 og har du input til Energiforum Danmarks høringssvar hører vi gerne herom på info@energiforumdanmark.dk, gerne senest 4. september.

Du kan finde høringsmaterialet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.