Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Ændringer i lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter mv

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-10-2020
Foto: Colorbox

Ændring af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter, produktenergimærkningsloven og lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold (Tilpasning af kontrolbeføjelser m.v. i overensstemmelse med EU-forordning 2019/1020) er netop sendt i høring.

Baggrunden for lovforslaget er markedsovervågningsforordningen (forordning (EU) 2019/1020). Forordningen fastsætter bl.a. en række pligter for erhvervsdrivende på de tre lovområder (EU-harmoniseringslovgivning), som lovforslaget vedrører, og tillægger kontrolmyndighederne i EU-landene forskellige kontrolbeføjelser.

Forordningen er direkte gældende, men for overskuelighedens skyld gengives de erhvervsdrivendes pligter fra forordningen i lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter og lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold, og de eksisterende regler heri tilpasses til forordningen. Herudover indsættes bestemmelser i de tre love i lovforslaget, som gennemfører de beføjelser, som forordningen tillægger kontrolmyndighederne. I Danmark er det Sikkerhedsstyrelsen, som er kontrolmyndighed.

Der er høringsfrist d. 20. november 2020 og du kan finde høringsmaterialet her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.