Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Ændringer i lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter mv

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-10-2020
Foto: Colorbox

Ændring af lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter, produktenergimærkningsloven og lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold (Tilpasning af kontrolbeføjelser m.v. i overensstemmelse med EU-forordning 2019/1020) er netop sendt i høring.

Baggrunden for lovforslaget er markedsovervågningsforordningen (forordning (EU) 2019/1020). Forordningen fastsætter bl.a. en række pligter for erhvervsdrivende på de tre lovområder (EU-harmoniseringslovgivning), som lovforslaget vedrører, og tillægger kontrolmyndighederne i EU-landene forskellige kontrolbeføjelser.

Forordningen er direkte gældende, men for overskuelighedens skyld gengives de erhvervsdrivendes pligter fra forordningen i lov om miljøvenligt design af energirelaterede produkter og lov om radioudstyr og elektromagnetiske forhold, og de eksisterende regler heri tilpasses til forordningen. Herudover indsættes bestemmelser i de tre love i lovforslaget, som gennemfører de beføjelser, som forordningen tillægger kontrolmyndighederne. I Danmark er det Sikkerhedsstyrelsen, som er kontrolmyndighed.

Der er høringsfrist d. 20. november 2020 og du kan finde høringsmaterialet her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.