Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Bekendtgørelser om bæredygtighed for biomasse og flydende biobrændsler

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-12-2020
Foto: Colorbox

To bekendtgørelser, der stiller nye bæredygtighedskrav til biomasse og flydende biobrændsel, er netop sendt i høring. De to bekendtgørelser er:

  • Bekendtgørelse om bæredygtighed og reduktion af drivhusgasemissioner for biomassebrændsler og flydende biobrændsler til energiformål m.v. fastsætter hvilke virksomheder, der skal dokumentere overholdelse af krav om bæredygtighed og drivhusgasudledning. Bekendtgørelsen fastsætter desuden kravene, som bl.a. kommer til at gælde for biomasse fra skovbrug og landbrug.

  • Håndbog om opfyldelse af bæredygtighedskrav og krav til reduktion af drivhusgasemissioner for biomassebrændsler til energiformål. Håndbogen, som juridisk set også er en bekendtgørelse, beskriver de danske krav til faste og gasformige biomassebrændsler i detaljer. Håndbogen skal tydeliggøre, hvordan virksomheder kan leve op til kravene og hvilken dokumentation, der skal foreligge. Endelig beskriver håndbogen kontrolsystemet og hvilke oplysninger, der skal indsendes til Energistyrelsen.

Baggrunden for bekendtgørelserne er dels at indføre krav fra EUs VE II-direktivet fra december 2018, samt den aftale regeringen, d. 2/10 - 2020, indgik med Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative, Libeal Alliance og alternativet om bæredygtighedskrav til biomasse.

Der er høringsfrist 15. januar.

Du kan se høringsmaterialet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.