Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Nyt cirkulære om energieffektivisering i staten

af: Dorte Nørregaard Larsen, 26-10-2020
Foto: Colorbox

Som opfølgning på energiaftalen fra 22. juni 2020, er et nyt cirkulære om energieffektivisering i staten netop sendt i høring.

I det nye cirkulære lægges der optil to energisparemål. Det ene mål skal sikre opfyldelse af en energispareforpligtelse, der iht. EU's energieffektivitetsdirektiv (2012/27) artikel 5 målrettes en del af de statslige bygninger. Målet omfatter energibesparelser i bygninger, som den statslige forvaltning (departementer, styrelser og lign.) ejer og benytter. Det andet mål er et nationalt sat sparemål, og omfatter besparelser i energiforbruget i ministerierne og dets tilhørende institutioners øvrige bygninger. Det er med til at sætte rammen for en fortsat ambitiøs indsats i hele staten.

Der stilles også krav om at ministerierne skal udarbejde en energieffektivitetsplan, der har til formål at sikre en mere sporbar og systematisk tilgang til opnåelse af energibesparelser, samtidig med at de skal understøtte ministerierne i at synliggøre, hvor og hvordan rentable energiprojekter kan gennemføres. Planerne vil indeholde en oversigt over det enkelte ministeries samlede bygningsmasse og en overordnet tilrettelæggelse af ministeriets energispareindsats. De vil endvidere indeholde oplysninger om det enkelte ministeries og dets tilhørende institutioners organisering af indsatsen, oplysninger om ejerskab af bygningerne, samt oplysninger om den enkelte bygnings energiforbrug, varmekilde og energimærke. Desuden vil planerne indeholde oplysninger om ministeriets tiltag til opfyldelse af energispareforpligtelserne, samt en redegørelse for frivillig udfasning af olie- og gasfyr til individuel opvarmning.

Der er høringsfrist 16. november og du kan finde høringsmaterialet her.

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.