Politik og regler SKRIV UD

Klimahandlingsplanen - første hug

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-05-2020
Foto: Colorbox

I weekenden tog regeringen første spadestik til klimahandlingsplanen, med en række initiativer på varmeområdet. I dag kom det, som Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen på et pressemøde kl. 12.15, kaldte første hug. Regeringen regner med, at vi med første hug når 2 ud af de 19 mio tons CO2-reduktioner vi skal nå inden 2030.

De vigtigste pointer fra dagens pressemøde var derudover, i følge DR.dk og TV2.dk:

  • Regeringen vil bygge to energiøer med havvind - en kunstig ø i Nordsøen og en ved Bornholm.
  • Der skal satses på teknologien Power-to-X, der gør det muligt at lagre energi og bruge den andre steder - for eksempel i busser og biler 
  • Regeringen vil også satse på lagring og fangst af CO2. Altså teknologier, der kan indfange CO2 fra for eksempel en skorsten, så de ikke ryger ud i atmosfæren og er med til at gøre kloden varmere.
  • Regeringen har tidligere præsenteret tiltag, der skal give reduktioner på varme- og affaldsområdet. Plus et forslag om bæredygtig biomase.
  • Den grønne omstilling af industrien i Danmark skal fremmes. Det skal ske ved, at der afsættes en pulje på 900 millioner kroner årligt i 2020-2024.
  • Regeringen vil fremme energieffektiviseringer i bygninger og industrien. Derfor skal der afsættes midler til at samle og udstille data om bygninger og deres energiforbrug.
  • Regeringen lovede på pressemødet, at der efter sommerferien vil blive præsenteret flere planer.
  • De afviste også igen, at der bliver tale om en CO2-afgift, som Klimarådet ellers mener er det bedste redskab til at skabe en billig omstilling. 

Planerne blev præsenteret af Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen, Miljøminister Lea Wermelin og Finansminister Nicolai Wammen. 

Se evt. mere her

Se evt. dele af pressemødet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.