Politik og regler SKRIV UD

Klimahandlingsplanen - første hug

af: Dorte Nørregaard Larsen, 20-05-2020
Foto: Colorbox

I weekenden tog regeringen første spadestik til klimahandlingsplanen, med en række initiativer på varmeområdet. I dag kom det, som Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen på et pressemøde kl. 12.15, kaldte første hug. Regeringen regner med, at vi med første hug når 2 ud af de 19 mio tons CO2-reduktioner vi skal nå inden 2030.

De vigtigste pointer fra dagens pressemøde var derudover, i følge DR.dk og TV2.dk:

  • Regeringen vil bygge to energiøer med havvind - en kunstig ø i Nordsøen og en ved Bornholm.
  • Der skal satses på teknologien Power-to-X, der gør det muligt at lagre energi og bruge den andre steder - for eksempel i busser og biler 
  • Regeringen vil også satse på lagring og fangst af CO2. Altså teknologier, der kan indfange CO2 fra for eksempel en skorsten, så de ikke ryger ud i atmosfæren og er med til at gøre kloden varmere.
  • Regeringen har tidligere præsenteret tiltag, der skal give reduktioner på varme- og affaldsområdet. Plus et forslag om bæredygtig biomase.
  • Den grønne omstilling af industrien i Danmark skal fremmes. Det skal ske ved, at der afsættes en pulje på 900 millioner kroner årligt i 2020-2024.
  • Regeringen vil fremme energieffektiviseringer i bygninger og industrien. Derfor skal der afsættes midler til at samle og udstille data om bygninger og deres energiforbrug.
  • Regeringen lovede på pressemødet, at der efter sommerferien vil blive præsenteret flere planer.
  • De afviste også igen, at der bliver tale om en CO2-afgift, som Klimarådet ellers mener er det bedste redskab til at skabe en billig omstilling. 

Planerne blev præsenteret af Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen, Miljøminister Lea Wermelin og Finansminister Nicolai Wammen. 

Se evt. mere her

Se evt. dele af pressemødet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.