Politik og regler SKRIV UD

Klimarådets anbefalinger

af: Dorte Nørregaard Larsen, 09-03-2020
Foto: Colorbox

I dag fremlagde Klimarådet rapporten: Kendte veje og nye spor til 70 procents reduktion – Retning og tiltag for de næste ti års klimaindsats i Danmark, som bl.a. skal danne baggrund for den kommende klimahandlingsplan.

Rapporten opstiller nogle konkrete anbefalinger til, hvordan vi når målet om 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030. Ruten dertil går både gennem kendte veje og teknologier, men også ad nye spor, som kræver udvikling og strategiske  investeringer.

I rapporten kigger Klimarådet på to spor mod 2030: Implementeringssporet og udviklingssporet.

  1. Det første spor repræsenterer alle de løsninger og teknologier (omstillingselementer), vi allerede kender godt, men som er nødvendige at implementere for at komme det første stykke ad vejen mod 70-procentsmålet i 2030. Implementeringssporets omstillingselementer bliver præsenteret i rapportens kapitel 3.
  2. Det andet spor repræsenterer de mere ukendte, strategiske omstillingselementer, der skal til at for at nå i mål med 70-procentsmålet i 2030, og som også skal sikre, at vi når det endelige mål i 2050 om klimaneutralitet. Udviklingssporets omstillingselementer bliver præsenteret i rapportens kapitel 5.


Klimarådet fremlægger også et forslag til en virkemiddelpakke, der skal realisere de anbefalede omstillingselementer. Det bærende virkemiddel igennem hele rapporten er en drivhusgasafgift. Andre virkemidler der foreslås er fx.

  • Øget elektrificering og øget udbygning af grøn strøm
  • Ændrede afgifter og incitamenter i forhold til grøn varme og varme baseret på grøn strøm
  • Flere initiativer til fremme af elbiler
  • Øget fokus på energieffektivisering
  • Det offentlige skal gå foran


Endelig tager rapporten stilling til, hvilket indikativt reduktionsmål i 2025 der bør vedtages ifm. klimaforhandlingerne.

Du kan finde rapporten på Klimarådets hjemmeside.

 

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.