Forsyning og VE SKRIV UD

Ny dataportal for forsyningssektoren

af: Dorte Nørregaard Larsen, 11-12-2020
Foto: Colorbox

Myndighedernes data på forsyningsområdet samles på fælles udstillingsplatform, så det fremover bliver mere overskueligt at se på forsyningsdata. Der er ikke tale om nye eller mere detaljerede data, end der hidtil er offentliggjort, men de er nu præsenteret samlet og bearbejdet på forskellige måder.

Energistyrelsen skriver i sit nyhedsbrev:

"Hjemmesiden fungerer som en fælles udstillingsplatform, hvor data fra de forskellige områder af forsyningssektoren udstilles centralt og i et sammenligneligt format. Udstillingsplatformen vil indeholde bearbejdede nøgletal, som er indberettet til brug for økonomisk regulering og teknisk data fra energiproducenttællingen.

Forsyningsdataportalen viser data fra myndighederne på forskellige måder - man vil f.eks. kunne tilgå de rå data, kortvisninger eller en visning med figurer og tal. Portalen er stadig under udvikling. Der vil derfor løbende komme nye data og visualiseringer til.

Formålet med den fælles udstillingsplatform er at øge og forbedre anvendelsen af data i myndighedernes betjening af forsyningssektorerne og skabe større gennemsigtighed i sektoren. Udstilling af relevante data på forsyningsområdet kan desuden være med til at skabe grobund for innovation og nye forretnings­modeller i både den offentlige og den private sektor."

Portalen er lanceret i et samarbejde mellem Energistyrelsen, Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering, Forsyningstilsynet, Forsyningssekretariatet og Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, og er udviklet i forlængelse af Energiaftalen fra 2018.

Du kan se portalen her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.