Politik og regler SKRIV UD

Regeringen presset til lappeløsning vedr. biobrændstof i biler

af: Dorte Nørregaard Larsen, 17-08-2020
Foto: Colorbox

I følge Altinget.dk er Klima-, energi- og forsyningsministeren parat til at forlænge kravet om at benzin og diesel skal iblandes biobrændstof - det såkaldte iblandingskrav, selvom regeringen selv betegner det som en lappeløsning.

Regeringen ville hellere have behandlet transportområdet under et i efterårets forhandlinger, men Klimaordfører Anne Paulin udtaler til Altinget.dk

”Vi ville hellere have forholdt os til det her spørgsmål, når vi samtidig forhandler om, hvad der i øvrigt skal ske af grønne tiltag på transportområdet. For det er en del af en større sammenhæng” men hun udtaler også, at man selvfølgelig tager et folketingsflertal alvorligt.

Forslaget om at forlænge iblandingskravet kommer nemlig på baggrund af en næse, som de blå partier og de radikale gav ministeren kort før sommerferien. Næsen blev givet for manglende initiativer i forhold til en forlængelse af iblandingskravet. Uden en ny eller forlænget aftale, vil iblandingskravet nemlig falde fra 7,6 procent til 5,75 procent, og biltrafikken dermed blive minde klimavenlig.

Konkret betyder forslaget, at brændstofleverandører også i 2021 skal iblande 7,6 procent biobrændsel i benzin og diesel.

Både DF og de radikale er enige med regeringen om, at det er en lappeløsning, men holder på at en lappeløsning er bedre end ingen løsning, som de frygter ellers vil have været alternativet:

Morten Messerscmidt fra DF udtaler til Altinget.dk,  "Vi kan godt kalde det en lappeløsning. Men der er jo et hul. Og huller har det nu bedst med at blive lappet. Det er svært for os at lave den store forkromede løsning, før vi har Eldrup-rapporten (rapport fra El-bils-kommisionen - red.) i hænderne,” 

Samme toner lyder, i følge Altinget.dk fra De Radikales Ruben Kidde

”Vi vil også hellere arbejde med en model, der sætter krav til CO2-fortrængning. Men jeg tror ikke, nogen har fantasi til at forestille sig, at en sådan model kan være klar i 2021,” siger han.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.