Politik og regler SKRIV UD

Stigning i PSO-tariffen for 2. kvartal 2020

af: Pressemeddelelse, Energistyrelsen, 11-03-2020
Fotokredit: Colourbox

PSO-tariffen for 2. kvartal 2020 er fastsat til 6,1 øre per kWh. Det er en del højere end PSO-tariffen for 1. kvartal 2020.

Tariffen for 2. kvartal 2020 ligger væsentligt over sidste kvartals tarif på 2,6 øre/kWh og også over sidste års gennemsnitlige tarif på 3,8 øre/kWh. Det skyldes den lave, realisere elpris gennem de seneste måneder samt en forventning fra markedet omkring fortsat lave elpriser de kommende måneder.

PSO-tariffen er fastsat med udgangspunkt i en forwardpris på 224 kr./MWh (22,4 øre/kWh) i Østdanmark og på 209 kr./MWh (20,9 øre/kWh) i Vestdanmark. Disse priser er væsentlig lavere end priserne for forudgående kvartaler. Lave forwardpriser øger udgifterne til støtteberettiget produktion, idet lavere elpriser medfører højere tilskud til primært havvindmølleparker.

Med PSO-aftalen fra 2016 blev det besluttet at overflytte udgifterne til vedvarede energi fra PSO-tariffen til finansloven i årene frem mod 2022. Som resultat heraf er der blevet overført yderligere 1,2 mia. kr. fra PSO-tariffen til finansloven i forhold til 2019. Dette bidrager i høj grad til at reducere PSO-tariffen.

Den forventede, forbrugsvægtede gennemsnitlige PSO-tarif for 2020 ender på 4,8 øre/kWh, mens den i 2019 var på 3,8 øre/kWh.

Hvad er PSO?

PSO står for Public Service Obligation og er en tarif, som bliver opkrævet over elregningen hos forbrugerne. Pengene går til at støtte miljøvenlig elproduktion og forskning og udvikling inden for elområdet.

PSO-tariffen beregnes forud for hvert kvartal. Det sker på baggrund af prognoser til de kommende tre måneders udvikling af elprisen, strømproduktion og elforbrug. Da det ikke er muligt præcist at forudsige priserne på elmarkedet, eller f.eks. hvor meget vindmøllerne producerer, så justeres PSO-tariffen for, hvad der er opkrævet for meget eller for lidt i de tidligere kvartaler.

Læs notatet med specifikation af PSO-tariffen for 2. kvartal 2020. 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.