Energibesparelser SKRIV UD

Streaming-boom sætter fokus på CO2-udledningen

af: Carina Hedelund, 27-04-2020
Fotokredit: Colourbox

Du sender en mail. Søger på Google. Streamer en sang. Eller binge-watcher en Netflix-serie. Og det koster på klimakontoen. Det er dog alt for forenklet at kalde internettet for en klimasynder.

Mange danskere er hjemsendt under coronavirussens hærgen, og det har øget internetforbruget og streamingtrafikken betragteligt. Det har de seneste uger skabt ekstra fokus på internettets CO2-udledning.

Det koster nemlig energi at producere strøm til din computer, tablet, smartphone og dit trådløse netværk. For slet ikke at tale om den mængde strøm det kræver, at holde verdens 570 gigantiske hyper-skala datacentre kørende.

Et enkelt klik koster ikke alverden – blot nogle få gram i det store CO2-regnskab - men når ca. 4,1 milliarder mennesker har internetadgang, løber det hele op.

Internettet er et gode for klimaet

Internettrafikken vokser hvert år med 20-30%. Og dermed stiger energiforbruget til hele internettet også.

Set i et større perspektiv er internettet dog et gode for klimaet – ikke en synder. Internettet kompenserer nemlig for halvanden gang sin egen CO2-vægt. Det skyldes, at internettet sparer os for en masse energi og transport i andre sektorer.

I artiklen ’Internettet er både en grøn livline og overset klimasynder’, som du kan læse i vores nyeste online-magasin, stiller vi skarpt på både miljømæssige fordele og ulemper ved brugen af internettet, hvordan internettet bruges fornuftigt og hvordan du bedst muligt skåner atmosfæren for CO2-udledning.

Læs artiklen her: ’Internettet er både en grøn livline og overset klimasynder’

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.