Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

21Live studiet: Bæredygtigt byggeri; Hvordan kommer vi i mål med det bæredygtige byggeri?

af: Cecilie Holm Arentoft, 05-03-2021
Fotokredit: Colourbox

Fokus på klima er større end nogensinde, og det er et faktum, at bygninger står for helt op til 40% af vores energiforbrug. Kravene til bæredygtighed ændrer fundamentalt vores byggeproduktion i bestræbelserne på at nedbringe vores ressourceforbrug og udledning af CO2. Men hvordan gør man det bedst i praksis?

Det spørger vi adm. Direktør i Molio, Christina Hvid og afdelingschef for indeklima og HVAC i Rambøll, Nikolaj Haaning om i 21Live studiet på onsdag kl. 9:00-10:00. De står klar i studiet for at give dig deres perspektiver på det bæredygtige byggeri med fokus på renovering og digitalisering.

Og for Christina Hvid er der ingen vej udenom digitalisering, hvis man gerne vil gøre sine bygninger mere bæredygtige:

”Kravene til bæredygtighed ændrer fundamentalt vores byggetradition i bestræbelserne på at nedbringe ressourceforbrug og udledning af CO2. Derfor har vi brug for en digital spejling af vores byggeprojekter. En digital tvilling i form af en virtuel eller digitalt bygget bygning med tilhørende database, som indeholder al information og dokumentation. Både når det gælder planlægning, udførelse, drift og genanvendelse. Det stiller store krav til branchen, for materialer og konstruktioner skal på et meget tidligt tidspunkt i byggeprocessen vægtes nøje. Det udfordrer i første omgang arkitekten, konstruktøren og ingeniøren, da krav til materialer og byggetekniske løsninger allerede skal besluttes og medtænkes i de tidlige design­faser”, siger Christina Hvid i en artikel om bæredygtigt byggeri fra mediet Business Insights.

For at være med i 21Live Studiet på onsdag skal du tilmelde dig her. Der er ikke noget max. antal deltagere og tilmelding er gratis, også selvom man ikke er medlem af Energiforum Danmark.

Energiforum 21Live er en online vidensuge.
Sendefladen strækker sig fra tidlig morgen til sen eftermiddag og byder bl.a. på ’Teknikernes Morgenhjørne’ og cases fra medlemmer og sponsorer.
I 21Live-studiet er der paneldebatter, skarpe interviews med eksperter, indlæg med gæster fra ind- og udland og naturligvis forskellige dybdegående webinarer.
Du vælger selv, hvilke programindslag du har tid og lyst til at deltage i. Vidensugen er gratis for alle. Se det fulde program for ugen her.  

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.