Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Klima og ressourcer SKRIV UD

Amagerbakke starter CO2-fangst

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-06-2021
Foto: ARC

I går (24. juni) åbnede ARC sammen med partnerne DTU, Pentair og Rambøll det første pilotanlæg til CO2-fangst på Amager Bakke. Dermed er København kommet et skridt nærmere ambitionen om at blive CO2-neutral hovedstad.

For bare får år siden, var snakken om CO2-fangts ildeset af mange klimaforkæmpere, men gennem de seneste år, er der bred enighed om, at CO2-reduktion og CO2-fangst skal gå hånd i hånd hvis vi skal nå i mål med klima-målsætningerne. Med anlægget skal man teste og modne teknologien til CO2-fangst, så man mest effektivt og billigst muligt kan fange CO2.

Målet er, at man i 2025 skal fange 500.000 tons CO2-om året, og det bliver et væsentligt bidrag til de københavnske klimaambitioner.

Overborgmester Lars Weiss udtaler i en pressemeddelelse:

”København er kendt verden over for vores bæredygtige byudvikling og grønne løsninger. Med pilotanlægget på ARC viser vi endnu engang, at vi er helt i front – og at det er muligt at investere i teknologi, der kan bringe os ind i en grøn fremtid. Det er et stort og helt afgørende skridt på vejen mod at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.” 

Fakta: 

  • Bag pilotanlægget står partnerkredsen ARC, DTU, Pentair og Rambøll, som alle medfinansierer pilotanlægget til CO2-fangst. Partnerkredsen rummer således både en stor punktkilde hos ARC, DTU med nogle af landets fremmeste forskere i CO2-fangst, Pentair som gennem årtier har udviklet CO2-fangstanlæg og Rambøll med stor indsigt i affaldsenergi og CO2-fangst
  • Projektet modtager medfinansiering på 30 mio. kr. fra det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprojekt (EUDP)
  • Pilotanlægget kan fange op til 850 kg. CO2/døgn, og forventes at være i drift året ud
  • Læs mere om CO2-fangst på Amager Bakke her.
Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.