Inspiration SKRIV UD

ATP vil køre på solenergi

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-08-2021
Foto: Colourbox

Når lyset i slutningen af 2022 tændes i parkeringskælderen, i opgangen eller på andre fællesområder i ejendomsporteføljen hos ATP Ejendomme vil elforbruget blive udlignet af den tilsvarende elproduktion fra en ny dansk solcellepark. På den måde sikrer elkøbsaftalen, at der tilføres den samme mængde ny grøn strøm til elnettet, som der forbruges på fællesarealer i ejendommene samt hele forbruget i ATP Ejendommes egne kontorer i København og Aarhus.

I en pressemeddelelse udtaler Martin Vang Hansen, adm. direktør i ATP Ejendomme:

”Vi er meget tilfredse med, at vi skifter hele vores el-indkøb til grøn strøm og dermed medvirker til at accelerere den grønne omstilling og mængden af vedvarende energi i Danmark. At øge bæredygtigheden af vores ejendomme er til gavn og glæde for vores kunder samtidig med, at det skaber et bedre langsigtet afkast til vores medlemmer. For os som ejendomsejer, er det et attraktivt match, som understøtter både et stigende kundeønske og øgede bæredygtighedskrav til ejendomsbranchen.”

I samme pressemeddelelse udtaler ESG-chef i ATP Ejendomme, Peter Hebin Bruun:

”Vi har løbende sænket CO2-udledningen fra vores ejendomsportefølje i form af en lang række forskellige energiforbedringer og ser frem til med den nye elkøbsaftale at tage yderligere et samlet stort skridt i den rigtige retning. Vi har i forvejen etableret solceller på en række af vores ejendomme, og kan med aftalen sikre ny grøn strøm til elforbruget på fællesarealerne i alle vores ejendomme. Det er et tiltag, vi glæder os meget over.”

Solcelleparken skal opføres i Stevning ved Sønderborg og færdigbygges i løbet af 2022. Med en kapacitet på 35 MW vil solcelleparken levere grøn strøm svarende til det årlige elforbrug hos ca. 22.500 danskere. Desuden vil solcellerne blive etableret på markedsvilkår uden statsstøtte.

Læs mere her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.