Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Bliv skarp på mulighederne og farerne, når din bygningsdrift bliver mere digitaliseret

af: Cecilie Holm Arentoft, 04-03-2021
Fotokredit: Peter Kruse og Kim Escherich

På tirsdag kl. 9:00 inviterer vi it-eksperterne Kim Escherich fra IBM og Peter Kruse fra CSIS med i 21Live studiet for at blive klogere hvilke muligheder, men også farer, der er forbundet med digitaliseringen af bygningsdrift.

For med digitalisering af bygningsdrift finders der et hav af muligheder og måder, hvorpå vi kan spare en masse tid, ressourcer og ikke mindst penge. Men i strømmen af nye muligheder for at lægge data op i skyen, på tabletten og alle steder, er det svært ikke at blive revet med. Og før man ved af det ligger sårbare data om ens bygning nemt tilgængeligt på nettet, hvor det er alt for nemt for udefrakommende at hacke sig ind ad bagdøren.  

Så hvad gør vi med dataintegration, advanced data analysis, predictive analytics, predictive maintenance, real time portfolio benchmarking, IoT og AI? Det vrimler med nye muligheder og begreber - men hvad er op og ned og er det sikkert?

Vi har inviteret to eksperter i studiet for at tale om perspektiver, udfordringer og sikkerhed. Hvordan ser fremtidens cyber crime trusselsbillede ud for den intelligente, datastyrede bygning? Hvor kommer truslen fra, hvad kan vi miste, og hvad kan vi gøre for at beskytte os bedst muligt?

Om eksperterne:

Kim Escherich er rådgiver inden for teknologi og etik og har mange års erfaring med digitalisering i byggeri og har bl.a. udviklet ideer og koncepter for kognitive bygninger som lærer og tilpasser sig efter brugernes behov.

Med den øgede digitalisering som AI, IoT og blockchain, som revolutionerer måden, vi anskuer bygninger på, har Kim Escherich også dykket ned i de dilemmaer og udfordringer, det giver:

”Med den øgede digitalisering har jeg også i stigende grad interesseret mig for etiske problemstillinger og har de seneste år, før jeg forlod IBM, været AI-Etisk Ombudsmand, innovationsarkitekt og etisk rådgiver i IBM.” fortæller han til Energiforum Danmark.

Med Kim Escherich kan du glæde dig til en tur ud i fremtidens bygningsdrift, men også en læring om, hvordan vi skal navigere i en verden, hvor vores bygninger er fyldt med overvågningsteknologi.

Peter Kruse er stifter og sikkerhedsevangelist i CSIS Security Group. Han har i mere end 20 år arbejdet professionelt med it-sikkerhed og svindel på nettet og betragtes blandt de førende i Europa indenfor dette felt.

Med Peter Kruses forståelse for teknisk it-sikkerhed og kriminalitet, kombineret med hans evne til at kommunikere det videre på forståeligt dansk, kan du se frem til en spændende oversigt over, hvad du kan gøre for beskytte din data bedst muligt.

Tilmeld dig 21Live Studiet: Fremtiden Live med Peter Kruse og Kim Escherich her 

Du kan finde et overblik over alle ugens aktiviteter her

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.