SKRIV UD

Den multifunktionelle gårdfacade løber med Energiforum Danmarks Innovationspris 2021

af: Carina Hedelund, 27-10-2021

Energiforum Danmarks innovationspris går til den multifunktionelle gårdfacade udviklet af Københavns Kommune i samarbejde med Henning Larsen og Saint-Gobain. Gårdfacaden giver et æstetisk, praktisk og bæredygtigt bud på, hvordan man efterisolerer og indeklimaforbedrer det klassiske karre-byggeri uden at gå på kompromis med de arkitektoniske kvaliteter.

Overalt i de store byer i Danmark er der karrebyggeri med facader, der ikke kan eller må efterisoleres på gadesiden af bygningen, og hvor indvendig isolering tærer på de sparsomme m2 og desuden øger risiko for fugtskader. Med den multifunktionelle gårdfacade efterisolerer man mod gården på en måde, hvor der bl.a. skabes plads til ventilation, regnvandsopsamling og franske eller spanske altaner, som giver bedre dagslys og stor brugsværdi.

Formand for Energiforum Danmark Heine Knudsen udtaler begejstret:       

”Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, er der behov for flere løsninger i det eksisterende byggeri, og den multifunktionelle gårdfacade leverer på mange fronter; mindre energiforbrug, bedre indeklima, fleksible fremtidssikrede muligheder og levetidsforlængelse. Og så er løsningen udviklet i et partnerskab mellem brugere, rådgivere og leverandører. ”

Der var tre nominerede til innovationsprisen, og den multifunktionelle gårdfacade blev valgt af et dommerpanel bestående af Mads Lyngby Petersen fra EUDP-programmet, Noor Meng fra Next Step Challenge, Massimo Pizzol fra Aalborg Universitet, samt deltagerne på Energiforum Danmarks Netværkskonference.

Dommer Mads Lyngby Petersen udtaler

”Innovation er at adressere et problem, som mange bøvler med, og det gør den multifunktionelle gårdfacade. Det er en æstetisk og funktionel løsning, der kan genbruges ikke bare i de fleste store byer i Danmark, men faktisk i hele verden”


Løsninger der letter arbejdet med den grønne omstilling

Da Energiforum Danmark sidste år indstiftede Innovationsprisen, var formålet at skabe opmærksomhed på produkter og projekter, der bringer os ind i en bæredygtig og intelligent fremtid og som gør medlemmernes arbejde med den grønne omstilling lettere. Der kom mange spændende bud ind og de tre nominerede var Næste skur, der genbruger træ til bæredygtige skure med flere anvendelsesmuligheder, Nordiccos HVLS-ventilator med UV lys der dræber vira i lokalet og sidst men ikke mindst, konceptet med den multifunktionelle gårdfacade renovering udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune

Dommer Noor Meng udtaler:

”Det har været et spændende felt af finalister, der alle adresserer nogle af de udfordringer vi står med i den grønne omstilling og de adresserer to trends i branchen. Dels indeklimadebatten som fylder mere og mere i bygningsdriften og energioptimeringen, og dels behovet for at finde byggematerialer med lavere CO2-aftryk og mere bæredygtige kredsløb

Og hun suppleres af dommer Massimo Pizzol:

”Det her er tre koncepter, der har potentiale til stor udbredelse og det har bestemt ikke været nemt at udpege en vinder”

Hos Københavns Kommuner er man glade for at løbe med æren i så stærk et felt. Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen udtaler:

”Med den multifunktionelle gårdfacade er der både tænkt på energirenovering, klimatilpasning og en generelt bedre boligkvalitet for beboerne. Det er et ambitiøst projekt, som kan fungere som udstillingsvindue inden for bæredygtig byfornyelse. Det kan på sigt fremme eksport af københavnske løsninger og være med til at fremme den grønne økonomi, samtidig med at det gør en forskel for den enkelte beboer. Det er fantastisk positivt, og jeg er utrolig stolt over, at vi modtager innovationsprisen fra Energiforum Danmark.”

Med Innovationsprisen og kåringen af Den multifunktionelle gårdfacade håber Energiforum Danmark at have inspireret branchen til at kigge efter de mange nye løsninger der er på vej.

Kontakt:

Energiforum Danmark: Dorte Nørregaard Larsen, tlf. 40743040

Københavns Kommune: Presseteamet, tlf. 23278090

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.