Forsyning og VE SKRIV UD

Hvor skal solcellen og vindmøllen stå?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 25-03-2021
Colorbox

Det er ikke ligegyldigt hvor i landet man placerer en solcelle- eller vindmøllepark. Nogen steder er der bedre plads i nettet end andre og det kan få afgørende betydning for bl.a. økonomien men også udfordringerne med at inkorporere den ny kapacitet. Derfor er Dansk Energi og Energinet gået sammen om at lave et Danmarkskort, der guider til gode placeringer for vindmølle- og solcelleparker nu og i 2025.

Jørgen S. Christensen udtaler på DanskEnergi.dk

– For at få succes med ny, grøn elproduktion skal strømmen kunne nå frem til forbrugere i nærheden eller længere væk. Det kræver kabler og transformerstationer, og det er ikke udstyr, der ikke nødvendigvis ’bare lige’ er til rådighed. Især på transformere kan der være lang leveringstid.

På www.kapacitetskort.dk kan interessenter nu finde ledig kapacitet og også få mere viden om, hvordan nettilslutningsprocesser foregår og sikre sig nyttige links. 

Nettilslutningsprocessen starter altid med, at den kommende anlægsejer (eller udvikler) henvender sig til det relevante netselskab. Netselskabet sikrer det videre forløb, som enten er en fortsættelse i eget selskab eller en aktivering af processen i Energinet. Forløbet afhænger af, hvilket spændingsniveau tilslutningen skal etableres på.

På hjemmesiden oplyser Energinet og Dansk Energi nogle cirka-tider for, hvor lang tid de enkelte faser i en nettilslutning, forventes at ville være.

Læs mere om kapacitetskortet her.

 

 

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.