Politik og regler SKRIV UD

I HØRING: Ny bekendtgørelse om obligatorisk energisyn for store virksomheder

af: Dorte Nørregaard Larsen,
Foto: Henrik Sørensen

For at leve op til indberetningskrav fra Eurostat, kommer der en ny bekendtgørelse om obligatoriske energisyn i store virksomheder. Den vigtigste ændring i den nye bekendtgørelse er, at der indføjes et krav om, at der fremover ved indrapportering af energisyn også skal indleveres et indberetningsskema med et resume af nøgletallene fra energisynsrapporten.

Dette fremgår af den ny bekendtgørelses § 9. Denne udvidelse er tilføjet for at leve op til kommende krav fra Eurostat, samt for at øge muligheden for databehandling af nøgletallene i de indkomne energisyn.


Der er ikke tilføjet yderligere nye krav ud over indberetningsskemaet, men den nye bekendtgørelse vil dog umiddelbart fremstå væsentligt anderledes ud end den nuværende, da der er foretaget en række præciseringer i bekendtgørelsens ordlyd. Disse tekstnære præciseringer og justeringer er foretaget, for at gøre det lettere for virksomhederne at denne sig et overblik over deres forpligtelser vedrørende Energisyn.

Den nye bekendtgørelsen forventes at træde i kraft den 1. juli 2021.

Der er høringsfrist 14. april.

Du kan finde høringsmaterialet her.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.