Politik og regler SKRIV UD

Kun 31% af midlerne bliver brugt

af: Dorte Nørregaard Larsen, 12-04-2021
Foto: Colorbox

Mens puljen til energieffektivisering i boliger var revet væk på 13 timer, så har erhvervspuljen kun modtaget ansøgninger svarende til 31% af de afsatte midler.

Energistyrelsen skriver i en pressemeddelelse:

Anden ansøgningsrunde i 2021 i Erhvervspuljen var åben for ansøgninger fra virksomhederne fra den 15. marts til 30. marts. Ud af den vejledende tilsagnsramme for ansøgningsrunden i marts på 175 mio. kr. er der ansøgt om tilskud for ca. 55 mio. kr. Den samlede ramme for Erhvervspuljen i 2021 er på 600 mio. kr. (inkl. administration), og midlerne fordeles som udgangspunkt på i alt 5 runder fordelt over året. Den næste runde forventes at åbne medio maj.

”Vi vil naturligvis gerne have fuldt afløb i alle puljens ansøgningsrunder, så pengene i Erhvervspuljen kan hjælpe virksomhederne med at blive endnu mere energieffektive, men vi må også forvente, at puljen skal have tid til at blive etableret fuldt ud. I Energistyrelsen arbejder vi hårdt for at sikre, at puljen har den tiltænkte effekt, og vi vil løbende tage stilling til, hvordan vi bedst kan gøre dette i tæt samarbejde med puljens interessenter”, siger vicedirektør Stig Uffe Pedersen, Energistyrelsen.

Tildelingen af midlerne i puljen sker på baggrund af en konkurrencebaseret model, hvor ansøgningerne rangeres efter den laveste støttepris pr. sparet kWh. Der er et støtteloft i puljen på 7 øre pr. sparet kWh. Afskæringsprisen i denne ansøgningsrunde er fastsat til loftet på 7 øre, fordi dette niveau er højeste indkomne budpris, og fordi der samlet set er søgt mindre, end der er afsat midler til i runden.

Virksomhederne har nu frem til den 7. juni til at indsende deres endelige ansøgninger.

 

Noget tyder på at den konkurrencebaserede model har svært ved at vinde gehør hos virksomhederne. 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.