Politik og regler SKRIV UD

Minister kaldes i samråd på grund af fejl i rapporteringen af klimabistand

af: Dorte Nørregaard Larsen, 19-01-2021
Foto: Colorbox

En ny rapport fra Rigsrevisionen viser, i følge Altinget.dk, at Udenrigsministeriets måde at opgøre klimahjælpen til fattige lande på har resulteret i, at den er blevet overvurderet med flere hundrede millioner kroner. Det får SF og Enhedslisten til at kalde ministeren i samråd.

Enhedslistens solidaritets- og udviklingsordfører, Christian Juhl skriver til Altinget.dk:

"Det er meget alvorlige kritikpunkter, som Rigsrevisorerne fremlægger om overrapportering af dansk klimabistand." og han fortsætter

"Så alvorlige, at vi er nødt til at kalde ministeren i et nyt samråd i Udenrigsudvalget om Rigsrevisionens kritik. Forhåbentlig vil han her fremlægge ændringer, så vi kan få et retvisende billede af dansk klimabistand," 

Rigsrevisionens kritik lyder bl.a.

"At Udenrigsministeriets metode til at opgøre klimabistanden giver et upræcist billede af omfanget af Danmarks klimabistand. Metoden har ført til, at klimabistanden er blevet overvurderet, fx i landeprogram­mer, hvor klima udgør ét af flere mål, og er blevet undervurderet, fx ved at dele af bidragene til multilaterale organisationer ikke er medregnet."

Du kan se den fulde rapport fra Rigsrevisionen her.

SFs udviklingsordfører Rasmus Nordqvist udstaler til Altinget.dk:

"Vi har et ansvar for at give vores rimelige del af de penge, som de rige lande har lovet at give til de fattige. Vi skal ikke greenwashe og lige pludselig kalde al vores udviklingsbistand for klimabistand eller omvendt."

Minister Flemming Møller Mortensen, er i følge Politiken (15/1), delvist enig i kritikken og har bedt om en "detaljeret opfølgningsplan" fra sit ministerium og Klimaministeriet.

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.