Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Nyt fra Energiforum Danmark SKRIV UD

Næste skur indstillet til Innovationsprisen - er din ide den næste indstilling?

af: Dorte Nørregaard Larsen, 10-08-2021
Foto: Næste/ Jonathan Weimar

Er der CO2-besparelser og bæredygtighed i at gentænke konceptet for skure? Svaret er ja og derfor er "Næste" indstillet til innovationsprisen. Du kan frem til og med 4. september ansøge om at komme i selskab med Næste skur og de andre interessante indstillede.

Hver dag benytter tusindvis af beboere, skoleelever eller ansatte de 100.000 fælles ejendomsskure der findes rundt i Danmarks boligforeninger, skoler og arbejdspladser. 3.500-4000 af dem er hvert år udtjente og skal udskiftes, ligesom alle ny-udviklede ejendomsprojekter skal bruge skure til renovation, materiel, cykler og lign. og i de danske en families-huse står der op imod 350.000 m2 skure der løbende udskiftes.

Næste designer og bygger skure af genbrugsmaterialer. De tilbyder et totalkoncept med design og rådgivning og tænker holistisk og på tværs af branchens forskellige aktører. Der er mulighed for "take-back" af materialer og for at indtænke flere funktioner i skurene. Samtidig systematiserer og industrialiserer de processen med genbrug af byggemateriale.

Næste skur sparer en CO2 udledning på hhv. 0,48 og 3,1 kg CO eq pr m2/år igennem hele levetiden sammenlignet med det typiske træskur og det typiske stålskur. I alt akkumuleres besparelsen til et gennemsnit på mellem 3-18 Tons CO2 eq. pr skur.

Du kan læse mere om Næste skure her

 

Har du også et produkt eller en ide, der fortjener at blive indstillet til innovationsprisen, så kan du læse mere om hvordan du gør her - husk at sidste frist for indstilling er 4/9

Du kan læse mere om de andre indstillede til Innovationsprisen her

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.