Handlingstank for bygninger og bæredygtighed

Inspiration SKRIV UD

Nyt blog-indlæg fra verdens mest bæredygtige virksomhed: "Alle kan gøre det samme som os"

af: Carina Hedelund, 01-12-2021
Foto: Gustav Gustavsson Klippel, Vice President Digital Energy i Schneider Electric Danmark. Fotokredit: Schneider Electric

Gustav Gustavsson Klippel, Vice President Digital Energy i Schneider Electric Danmark (billedet) har skrevet Energiforum Danmarks nye blogindlæg, som du kan læse i vores app 'EFDK'.

EFDK-appen kan anvendes af såvel medlemmer som ikke-medlemmer. Har du ikke allerede downloaded appen, kan du finde den i Google Play her eller i App Store her.


Du kan læse uddrag af blogindlægget her:


Verdens mest bæredygtige virksomhed: "Alle kan gøre det samme som os"

Fokus på klima og reduktion af CO2-udledning er alles ansvar, men også god forretning. Sådan siger Schneider Electric, der i januar 2021 blev kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed.

Af: Gustav Gustavsson Klippel, Vice President Digital Energy i Schneider Electric Danmark

I 2015 flyttede Schneider Electric Danmark ind i et nyt hovedkontor i Ballerup. Siden da har vi nedbragt bygningens energiforbrug med 45 procent. Der var vel at mærke ikke tale om et nyt intelligent byggeri, der var bygget med klimavenlighed for øje. Derimod var der tale om en gammel bygning, hvis energiforbrug er blevet tæt på halvereret via en systematisk tilgang til bygningsstyring, cirkulær økonomi og digitalisering.

Motivationen handler i høj grad om økonomi
Schneider Electric er global ekspert i energioptimering. Over hele verden arbejder vi med blandt andet bygninger, industri og automatisering, som hjælper med at spare på energien og reducere udledningen af CO2. Man kan med rette sige, at vores forudsætninger for at nå i mål med energibesparelsesprojektet i Ballerup naturligvis var gode. Men faktisk vil mere eller mindre alle kunne opnå lignende resultater. Det handler kun om at sætte sig et mål og gå benhårdt efter det.

Schneider Electric blev i begyndelsen af året kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed på det såkaldte Global 100-indeks, der fungerer som en international rettesnor for bæredygtighed. I alt 8.080 virksomheder var nomineret, og Schneider Electric endte altså helt i top. På trods af vores dukserolle på området, vil jeg imidlertid gerne gøre helt klart, at vi ikke udelukkende har gennemført diverse energibesparelsesprojekter med CO2-reduktion for øje. Bæredygtighedsperspektivet spiller naturligvis en stor rolle, ligesom det er af afgørende betydning at vise, at vi tager vores egen medicin. Men det handler også om økonomi. Der er simpelthen god forretning i at nedbringe udledningen af CO2.

[...]


Læs hele blogindlægget i appen 'EFDK', hvor Gustav Gustavsson Klippel bl.a. fortæller:

  • hvordan en facility managers hverdag blev forvandlet via digitalisering, så det blev muligt hele tiden at være på forkant og undgå dyre nedbrud, som kan ramme produktionsvirksomheder og bygningsdriften hårdt.
  • at løsninger i bygninger kan være meget komplicerede, men at det ofte er de simple løsninger, der giver det største afkast.
  • at udnyttelse af digitaliseringens muligheder kan både resultere i mindre energiforbrug, mindre spild og mindre transport, hvilket er positivt for CO2-regnskabet og virksomhedens økonomi.
  • om millionbesparelser på facility management-området i en dansk kommune, samt markant bedre indeklima og lavere sygefravær.

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.