Inspiration SKRIV UD

Nyt fremsynsnotat om Bygningsinstallationer i et bæredygtighedsperspektiv - Fokus på HVAC

af: Carina Hedelund, 04-11-2021
Fotokredit: iStock

Projektet Bygninger og Rådet for Grøn Omstilling har udarbejdet et fremsynsnotat om "Bygningsinstallationer i et bæredygtighedsperspektiv - Fokus på HVAC".

Fremsynsnotatet giver et overblik over de nuværende og kommende krav til bygningers bæredygtighed med særligt fokus på de kommende nationale og internationale krav, der har betydning for fremtidens bæredygtige installationer.


Det forventes blandt andet at:

  • Den frivillige bæredygtighedsklasse med tilhørende værktøjer som LCA-byg og især den frivillige CO2-klasse, vil skabe pres for reduktion af klimapåvirkning fra installationer.
  • Større fokus på reduceret ressourceforbrug og cirkulær ressourcetankegang i produktion og anvendelse af bæredygtige. installationer vil blive drevet af både EU’s Ecodesign- og ressourcekrav og af de danske CO2-krav i bygningsreglementet.
  • Udviklingen af nye samlede installationskoncepter og tilhørende teknologier og komponenter, hvor LCA og LCC indgår som værktøjer, forventes at blive centrale.
  • Produkternes bæredygtighed skal dokumenteres via let tilgængelige LCA'er eller EPD’er.
  • Indfasningen af CO2 krav i bygningsreglementet, efterhånden vil, som kravene skærpes, også begynde at påvirke installationerne.


Kontaktpersoner:

Christian Jarby, Rådet for Grøn Omstilling, cj@rgo.dk

Søren Dyck-Madsen, CONCITO, sdm@concito.dk 

Christian Holm Christiansen, Teknologisk Institut, cnc@teknologisk.dk

 

Downloads: 

Hent Fremsynsnotatet "Bygningsinstallationer i et bæredygtighedsperspektiv - Fokus på HVAC" her.

Hent Pixi-udgaven af fremsynsnotatet her.

 

Bygninger og grøn omstilling:

Projektet "Bygninger og grøn omstilling" er støttet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond og udføres af CONCITO med Rådet for Grøn Omstilling som projektpartner. Ea Energianalyse og Teknologisk Institut indgår som faglige videnspartnere.

Du kan læse mere om projektet og finde øvrige fremsynsnotater, interviews, webinarer og artikler m.v. her: Bygninger og grøn omstilling

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.