Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Forsyning og VE SKRIV UD

Ørsted tog første spadestik til stort brint-projekt

af: Dorte Nørregaard Larsen, 21-05-2021
Foto: Colourbox

I mandags tog Ørsted første spadestik til deres første brintprojekt: H2RES-projektet.

H2RES vil få en kapacitet på 2 MW og skal ligge på Ørsteds områder på Avedøre Holme i København. Projektet skal bruge Ørsteds to 3,6 MW-havvindmøller ved Avedøre Holme til at undersøge, hvordan man bedst kan kombinere en effektiv elektrolysator med den varierende strømproduktion fra havvind.

Anlægget vil dagligt producere op til omkring 1.000 kg vedvarende brint, der skal bruges som brændstof til CO2-neutral vejtransport i Storkøbenhavn og på Sjælland. Projektet forventes at producere den første brint i slutningen af 2021.

På under tre år har Ørsted sammen med partnere indtil videre etableret ni projekter inden for vedvarende brint i Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien, som spænder fra demonstrationsprojekter som H2RES til visioner i industriel skala som det potentielt 1.300 MW store 'Green Fuels for Denmark'-projekt.

Anders Nordstrøm, Vice President og chef for Ørsteds brint- og PtX-aktiviteter, siger i en pressemeddelelse:

"H2RES er et lille, men meget vigtigt første skridt i realiseringen af Ørsteds store ambitioner for vedvarende brint, som hurtigt er blevet et centralt element i den grønne omstilling af den europæiske økonomi hen mod CO2-neutralitet i 2050. I Ørsted mener vi, at vedvarende brint kan blive en industriel højborg for flere europæiske økonomier, herunder Danmark, samtidig med at teknologien kan bidrage væsentligt til at nedbringe udledningen af drivhusgasser."

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) under Energistyrelsen har tidligere tildelt 34,6 mio. kr. til at udvikle H2RES-projektet til Ørsted, Everfuel Europe A/S, NEL Hydrogen A/S, Green Hydrogen Systems A/S, DSV Panalpina A/S, Brintbranchen og Energinet Elsystemansvar A/S.

Kilde: Ørsted.dk

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.