Energi og bæredygtighed i byggeri og bygninger

Politik og regler SKRIV UD

Solceller i kommunerne - borgerforslag og dispensationsmuligheder på vej

af: Dorte Nørregaard Larsen, 23-02-2021
Foto: Colorbox

Lige nu er nye regler for solceller i kommunerne i høring, de giver dispensationsmuligheder for eksisterende kommunale solceller, men et borgerforslag foreslår at kommunerne generelt skal kunne stille solceller op uden selskabsudskillelse.

Siden 2013 har det været et krav, at kommunale solceller blev udskilt i selskaber med bestyrelse, regnskaber osv., og samtidig blev den producerede strøm belagt med afgifter. Det ødelagde økonomien i mange anlæg, og en del af dem, som ikke fik dispensation gennem forskellige overgangsordninger, blev derfor nedlagt. Et nyt forslag fra regeringen giver disse anlæg og selskabsudskilte anlæg mulighed for dispensation. Du kan læse mere her.

Selv om det vækker stor lettelse og tilfredshed i mange kommuner, er der stadig en række kommuner der mener at kommunerne mere frit skal kunne stille solceller op, og derfor har en række tidligere og nuværende konservative kommunalpolitikere på tværs af kommuner stillet et borgerforslag om give solcellerne fri i kommunerne. Du kan se borgerforslaget her.

 

 

 

Del:
Tilbage til liste

Følg Energiforum Danmark på de sociale medier

Facebooklink LinkedInlink YouTube


Annonce:
Uddannelser og kurser
 

Se komplet oversigt over kurser og uddannelser

Få nyheder på e-mail og sms!
Jeg giver hermed samtykke til, at Energiforum Danmark behandler mine personoplysninger.
Læs om samtykke.

Bliv medlem!

Vil du også være medlem af Danmarks stærkeste energifaglige netværk? Se vores forskellige medlemstyper her, og meld dig ind med det samme.